ابتلا به سرطان در بیماران مبتلا به ایدز

view

مطالعات اخیر نشان داده که درمان‌های آنتی رتروویرال که باعث افزایش طول عمر در افراد مبتلا به ایدز می‌گردد، باعث افزایش خطر ابتلای افراد مبتلا به ایدز به انواع خاصی از سرطان می‌شود.

تحقیقات بر روی 90 هزار نفر مبتلا به ایدز نشان داده است که افزایش چشم‌گیری در میزان ابتلای این افراد به سه نوع از سرطان وجود داشته است.

مایکل سیلوربرگ عنوان نمود که خطر ابتلا به سرطان‌هایی همچون سرطان مقعد، سرطان کلورکتال و سرطان کبد با افزایش طول عمر افراد مبتلا به ایدز افزایش می‌یابد.

بر طبق تحقیقات انیستیتو سرطان شناسی آمریکا، بیماران مبتلا به ایدز بیش‌تر با خطر ابتلا به سرطان مواجه هستند. این امر به دلیل ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و همچنین میزان بیش‌تر عفونت‌ها به‌دلیل مواجهه با ویروس‌های مرتبط با ابتلا به سرطان اتفاق می‌افتد.

درمان‌های آنتی‌رتروویرال که در سال 1996 ایجاد شده تا حدی باعث کاهش این خطر شده است. مطالعات نشان داده است که افرادی که تحت درمان‌های آنتی‌رتروویرال قرار می‌گیرند، تا حدود 75 سال می‌توانند زندگی کنند.

محققان به بررسی میزان وقوع 9 نوع از سرطان پرداختند که شامل سارکوما، نان‌هوجیکن، لنفوم، لنفوم هوچکین، سرطان ریه، سرطان مقعد، سرطان روده، سرطان حنجره و ملانوما بوده است.

محققان در نظر گرفتند که حتی در بیماران غیر مبتلا به ایدز هم میزان این 9 نوع از سرطان بالا است. علی‌الخصوص در سال 2009، نرخ ابتلای بیماران به ایدز به سارکوما، لنفوم نان هوچکین، و سرطان ریه یک به 25 در چرخه‌ی زندگی‌شان بوده است. امروزه با افزایش خطر ابتلا به سرطان در افراد مبتلا به ایدز، پیشرفت‌هایی هم در زمینه‌ی درمان صورت گرفته و همچنین افزایش آگاهی‌ها نسبت به مضرات اشعه‌ی خورشید صورت پذیرفته که تا حدی باعث جبران این خطرات می گردد.

اگرچه چرخه‌ی زندگی طولانی‌تر به‌عنوان عاملی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان در بیماران مبتلا به ایدز شناسایی شده است. اما باید پزشکان نسبت به این بیماران و سلامت آن‌ها آگاه‌تر باشند تا شاید با تنظیم و تغییر درمان‌ها، بتوان از میزان خطر ابتلا به سرطان کم کرد.


منبع: nlm.nih.gov

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید