اختلال اسکیزوافکتیو باعث جنون است؟

دکتر محمدرضا حبیبی فر

view

اختلال اسکیزوافکتیو باعث جنون است؟

اختلال اسکیزوافکتیو

اختلال اسکیزوافکتیو هم باعث جنون و هم مشکلات خلقی میشود. میتواند باعث توهم یا هذیان ، همچنین سرخوشی یا افسردگی شود. همانند اسکیزوفرنی ، این اختلال ممکن است با تاخیر یا تغییرات در راه های رشد مغز بچه در ارتباط باشد . دروه ی بیماری از شخصی به شخص دیگر بسیار متفاوت است . هرکسی با این اختلال ممکن است در داشتن شغل یا حفظ ارتباط مشکل داشته باشد . آنها ممکن است الگوهای تفکر یا صحبت کردن غیرمنطقی و آشفته داشته باشند . تفکر پارانوئید(بدبینی ) شایعترین علامت است . عموما ، علائم اختلال خلقی همانند اختلال دوقطبی یا افسردگی است . علت دقیق آن مشخص نیست . ژنتیک ممکن است نقشی داشته باشد . همچنین بنظر میرسد عدم تعادل در مواد شیمیایی مغزی که سیگنالها را منتقل میکنند و تنظیم خلق و خو نقشی دارد .

اختلال اسکیزوافکتیو معمولا در اوایل دوران بزرگسالی آغاز میشود . خانم ها نسبت به آقایان برای داشت این اختلال مستعد تر هستند . در افراد جوان تر مبتلا به این اختلال ، مشکلات خلقی به شبیه شدن به اختلال دوقطبی تمایل پیدا میکند . در افراد مسن اختلال خلقی به شبیه شدن به اختلال افسردگی تمایل پیدا میکند .

خود مراقبتی در اختلال اسکیزوافکتیو

اختلال اسکیزوافکتیو نیاز به درمان توسط یک متخصص سلامت ذهن دارد . هرچند در صورتی که شخص میتواند باید به ادامه دادن کارهای روزمره تشویق شود مگر اینکه شخص خطرناک است ، قصد خودکشی دارد یا ناتوان است .

پزشک چگونه اختلال اسکیزوافکتیو را تشخیص میدهد

پزشک یک ارزشیابی روانی برای فهمیدن رفتار وعلائم شما انجام خواهد داد . پزشک همچنین ممکن است شما را برای تایید تشخیص به یک روانپزشک ارجاع دهد . تشخیص برپایه حضور علائم روانی در طی یک دوره خلق نرمال میباشد که حداقل برای دوهفته طول میکشد . پزشک همچنین ارزشیابی دیگری برای رد کردن مشکلات طبی ، روانی ، و مرتبط با دارو که میتواند علائم مشابهی ایجاد کند انجام میدهد . شخص مبتلا به اختلال اسکیزوافکتیو ممکن است همچنین برای رد کردن بیماریهای نورولوژیکی ممکن به یک متخصص اعصاب ارجاع داده شود .

عوامل خطر ابتلا به اختلال اسکیزوافکتیو

داشتن خویشاوندی مبتلا به اسکیزوفرنیا یا اختلال خلق ، داشتن خویشاوندی مبتلا به اختلال اسکیزوافکتیو .

درمان اختلال اسکیزوافکتیو

درمان از شخصی به شخص دیگر متفاوت است و ممکن است شامل : داروهای آنتی سایکوتیک برای علائم روانی ، داروهایی که به ثبات خلق کمک میکند ، داروهای ضدافسردگی ، گفتاردرمانی برای کمک به برنامه ریزی ،حل مشکلات ،و حفظ رابطه ، گروه درمانی برای انزوای اجتماعی ، شخص مبتلا به اختلال اسکیزوافکتیو برای درمان نیاز به بستری در یک واحد روانی دارد ، اگر شخص : قصد خودکشی دارد ، تهدیدی برای دیگران است ، ناتوان در مراقبت از خود میباشد .

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر شما یا عزیزتان هرگونه علامتی از اختلال اسکیزوافکتیو داشت با پزشک تماس بگیرید . تفکر خودکشی در اختلال اسکیزوافکتیو رایج است . برای کمک فوری با پزشک ، ارائه دهنده سلامت روان ، یا دیگر متخصصان بهداشتی تماس بگیرید . اگر شخص مبتلا به اختلال اسکیزوافکتیو خشن شد ،سعی نکنید آن را آرام کنید .با 911 تماس بگیرید و درخواست کمک کنید .

انتظار میرود در اختلال اسکیزوافکتیو

افراد با اختلال اغلب خودشان ر در انزوای اجتماعی میبینند . آنها ممکن است قادر به برنامه ریزی یا مدیریت امور شخصی خود نباشند . ممکن است علاقه ای برای بهداشت شخصی نداشته باشند . عوارض احتمالی شامل سوءمصرف مواد ، افسردگی شدید ، و خودکشی باشد . اغلب درمانهای طولانی مدت نیاز است . اما با درمان ، افراد شانس بیشتری نسبت به دیگر انواع تشخیصی اسکیزوفرنی برای بدست آوردن سطح قبلی فعالیت خود دارند . اثر بخشی درمان از شخصی به شخص دیگر متفاوت است .

حقایقی درمورد اختلال اسکیزوافکتیو

اختلال اسکیزوافکتیو در بچه ها نادر است .

عوامل تشدید کننده اختلال اسکیزوافکتیو

مصرف مواد مخدر ،مصرف الکل

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید