وظیفه ی تنظیم و تعدیل فعالیتهای سلولی بتا که مسیول تولید انسولین هستند بر عهده ی گلوتامات می باشد.
گلوتامات آمینو اسیدی است که فعالیتهای مختلفی را برعهده دارد. گلوتامات بعنوان تعدیل کننده عملکرد سلولهای بتای پانکراس که تولید انسولین را برعهده دارد، عمل می کند.
در تحقیقاتی که اخیراً صورت پذیرفته اند، محققان توانسته اند عملکردهای دیگر گلوتامات در مغز را شناسایی نمایند. محققان ارتباط بین گلوتامات را با سایر اعضای بدن تایید نموده اند.
مغز نمی تواند مانند سایر اعضای بدن انرژی لازم خود را از چربیها تامین نماید. بسیاری از اندامهای بدن قادر به ذخیره سازی گلوکز بوسیله ی افزایش حجم خود هستند؛ اما مغز توانایی افزایش حجم را برای ذخیره سازی گلوکز ندارد زیرا مغز در داخل استخوان جمجمه واقع شده و توانایی بزرگتر شدن در داخل این استخوان برای مغز وجود ندارد.
به همین دلیل تامین منبع غذایی مغز از طریق قند خون صورت می پذیرد.
گلوتامات یک منبع انرژی برای عملکرد مغز می باشد. محققان به بررسی نقش آنزیم گلوتامات دهیدروزناز در مغز پرداختند.
در مدلهای جهش یافته، این آنزیم توسط ژن گلاد وان کد شده و باعث ایجاد سندروم هایپرانسولینیسم مادرزادی (افزایش انسولین خون) می شود. در این سندروم، بخش درون ریز پانکراس، مغز و کبد تحت تاثیر قرار می گیرند.
در مطالعه ای که در مدلهای حیوانی صورت گرفت با سرکوب ژن گلاد وان در موشها، حتی در صورتیکه اسید آمینه ی گلوتامات در مغز وجود داشته باشد، مغز توانایی تبدیل اسید آمینه گلوتامات به انرژی را ندارد.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها