اگر شما می خواهید از سلامت شناختی خود با توجه به سنتان محافظت کنید، و یا حتی حافظه خود و عملکرد مغزتان را بهبود بخشید، ورزش باید در اولویت امور زندگی شما باشد. شواهد نشان می دهند که ورزش باعث بهبود حافظه و عملکرد شناختی شده و به جلوگیری از زوال عقل کمک می کند.
به عنوان مثال در مطالعه ی انجام شده در سال 2010 بر روی پستانداران نشان داد که ورزش منظم کمک می کند تا مدلهای حیوانی همچون میمون وظایف جدید را دو برابر سرعت یک میمون غیر ورزشکار فرا گیرد، محققان بر این باورند این امر ممکن است در مورد انسان نیز صدق نماید. مطالعات دیگر صورت پذیرفته در این باره همه بر نتایج فوق صحه گذاشته اند.
تمرینات قدرتی کار ماهیچه های پا به طور خاص- نشان دادند که تاثیر بسیاری بر عملکرد مغز و حافظه دارند. در یکی از مطالعات صورت گرفته نتایج نشان داده اند که فقط 20 دقیقه تمرین های قدرتی پا حافظه بلند مدت انسان را در حدود 10 درصد افزایش میدهند.
انجام ورزش بطور قابل توجهی سرعت پیری مغز را کاهش می دهد.
با توجه به مطالعه ی اخیر که در مجله نورولوژی منتشر شده فعالیت بدنی می تواند پیری مغز را به اندازه 10 سال کند نماید. از 900 سالمندی که در این مطالعه شرکت کردند، 90 درصد ورزش های سبک مانند یوگا یا پیاده روی انجام می دادند و یا هیچ کدام را انجام نمی دادند و 10 درصد باقی مانده ورزش با شدت متوسط تا بالا را تجربه می نمودند. افراد مسن که ورزش ملایم انجام میدهند یا ورزش نمیکنند زوال شناختی در حدود 10 برابر را در مقایسه با افرادی که ورزش شدید انجام میدهند تجربه میکنند.
تعداد افراد بالای 65 سال در ایالات متحده در حال افزایش است، به این معنی بروز مشکلات تفکر و حافظه به احتمال زیاد رشد خواهد نمود. دکتر کلینتون معتقد است که مطالعه ی صورت گرفته نشان داده است که برای افراد مسن، ورزش منظم، ممکن است به حفظ توانایی های شناختی افراد کمک کند.
چگونه ورزش از ما محافظت میکند و باعث بهبود عملکرد مغز میشود.
تحقیقات قبلی نشان داده اند که انجام ورزش با تولید هورمون نوروتروپیک از مغز باعث حفظ و ارتقاء سلامت مغر می شود و رشد سلول های جدید مغزی را ترغیب می نماید. این فرایند به عنوان فعالیت عصبی شناخته شده است.
مرکز حافظه مغز (هیپوکامپ) قادر به ایجاد سلول های جدید در سراسر عمر انسان می باشد و در 90 سالگی این امر اتفاق می افتد.
در مطالعه ی صورت گرفته بر روی موش هایی که ورزش داده شده بودند نتایج نشان داد که بطور متوسط 6000 سلول مغزی جدید در هر میلی متر مکعب از بافت هیپوکامپ ایجاد گردید. در مطالعه ی دیگری که بر روی نمونه های انسانی صورت گرفت نتایج نشان دادند که مرکز حافظه ی مغز در بزرگسالانی که بطور منظم ورزش می کنند هر سال 2 درصد بزرگتر می شود؛ زیرا به طور معمول هیپوکامپ با افزایش سن تمایل به کوچک شدن دارد. ورزش کردن علاوه بر تحریک ترشح هورمونهای مفید بدن، به محافظت و بهبود عملکرد مغز انسان نیز کمک می نماید؛ عملکردهایی همچون: 1- کاهش علایم مخرب در مغز 2- بهبود افزایش جریان خون، 3- کاهش توسعه ی بیماری آلزایمر، 4- افزایش تولید ترکیبات عصبی محافظ، بهبود توسعه و بقای نورون ها، 5- جلوگیری از کوچک شدن مغز با حفظ هر دو ماده ی خاکستری و کورتکس تمپورال و پاریتال
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها