بارداری در هفتهی 12 دوران بارداری
دکتر آفاق حسن زاده راد
هفته دوازدهم بارداری: فرزند شما به اندازه یک آلو است.
تا این هفته اعضای حیاتی فرزند شما کاملاً شکل گرفته است و از این به بعد بزرگتر و بالغ میشود. احتمال سقط جنین از این زمان به بعد به طور قابل توجهی کاهش مییابد. در هفته دوازدهم، جنین انگشتان دست خود را باز و بسته و انگشتان پا را خم میکند. وی همچنین عمل مکیدن را تمرین میکند. رفلکسهای او شروع میکنند به شکل گرفتن. اگر به نرمی به شکم خود ضربه بزنید، آن را حس خواهد کرد و تکان خواهد خورد. اگر این عمل در حین سونوگرافی انجام شود آن را احتمالاً خواهید دید. اما حرکت جنین را هنوز حس نخواهید کرد.
در هفته دوازدهم قد جنین، از سر تا باسن، تقریباً 53 میلیمتر است و 14 گرم وزن دارد.
مادران در هفته دوازدهم بارداری:
خبر خوب این که از این هفته هورمونهای بارداری متعادل خواهند شد و حالت تهوع و خستگی از بین خواهد رفت. اما خبر ناخوشایند این است که سردرد و سرگیجه جای آنها را خواهد گرفت. برخی از علایمی که ممکن است تجربه کنید عبارتند از:
افزایش ترشحات واژن، بیشتر شدن جریان خون واژن در کنار افزایش استروژن بدن سبب خواهد شد ترشحات شفاف و بدون بو در واژن بیشتر شود که به این پدیده لوکوریا گفته میشود. شاید ناخوشایند به نظر برسد، اما بدن شما با این فرآیند به صورت طبیعی باکتری واژن را از بین میبرد. اما اگر این ترشحات رنگی بود، رگههای خون و یا بوی نامطبوع داشت و ایجاد ناراحتی میکرد حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.
لکهبینی، در هفته دوازدهم بارداری لکهبینی میتواند مایه نگرانی و در عین حال کاملاً طبیعی باشد. مثلاً به علت حساسیت دهانه رحم احتمال لکهبینی پس از رابطه جنسی وجود دارد. با این حال لکهبینی یا خونریزی را به پزشک خود اطلاع دهید. و بدانید اگر این عارضه با درد و گرفتگی عضلات همراه بود این تماس اضطراری است.
سردرد، این علامت میتواند در هفته دوازدهم شدت یابد. عواملی مانند تغییرات هورمونی، افت قند خون، کمآبی بدن، کاهش خواب و یا استرس میتواند باعث ایجاد آن شود. دقت کنید چه عاملی سردرد شما را تحریک میکند و از آن پرهیز کنید. اگر سردرد شما خیلی بیشتر شد، یا به شکلی بود که تا به حال تجربه نکرده بودید، مانند میگرن، و یا با علایم عجیب دیگری همراه بود حتماً آن را با پزشک خود در میان گذارید.
سرگیجه، که معمولاً به علت تغییرات هورمونی و کاهش قند خون رخ میدهد. شما میتوانید با نوشیدن آب کافی و مصرف میانوعده از آن جلوگیری کنید. حتماً در صورت تجربه این حالت دراز بکشید و آن را با پزشک خود در میان گذارید.
تا پایان هفته دوازدهم شما باید 600 گرم تا 2 کیلوگرم افزایش وزن داشته باشید.
در هفته دوازدهم برجستگی بارداری در شکم قابل رویت است. نباید به خاطر خطوط بارداری که روی ناحیهی سینه، شکم، باسن و ران ایجاد میشود نگران شوید. اگرچه پس از زایمان این خطوط به طور کامل از بین نمیرود اما کمرنگ می شود.
مراقبتهای بارداری در هفته دوازدهم:
احتمالاً پیش از پایان سه ماه ابتدای بارداری، یک نوبت مراقبت دیگر هم داشته باشید. این امر که آیا سونوگرافی هفته دوازدهم را انجام دهید یا خیر به نظر پزشک شما بستگی دارد. در سونوگرافی این نوبت، میتوانید جنین دوازده هفته خود را ببینید. اما اگر بخواهید جنسیت فرزندتان را بدانید، باید تا اواسط بارداری، یعنی حدود هفته بیستم صبر کنید. همچنین برای اطمینان بیشتر از سلامت فرزندتان، میتوانید با دریافت مشورت از پزشک، آزمایش ژنتیکی انجام دهید.
این هفته چه کنیم؟
- نوبت بعدی مراقبت بارداری را برای هفته شانزدهم تعیین کنید.
- میتوانید غذاهای مناسب برای دوران بارداری را ذخیره کنید.
دکتر آفاق حسن زاده راد۳۹۶ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها