فیلم آموزشی مدیریت اضطراب و اقدامات درمانی لازم

خانم فریبا شادپور

view

مدیریت اضطراب و اقدامات درمانی لازم 

مراقبت های پزشکی برای کودک و خانواده او می تواند پر استرس باشد ترس از درد اقدامات درمانی و محیط نا آشنا و رسمی برای کودک سطح بالایی از استرس و اضطراب بوجود می آورد که در تشخیص و درمان چالش ایجاد می کند . با کم شدن اضطراب، کودک همکاری خواهد کرد و با راهنمایی کردن به کودک و والدین انجام معاینه بدنی و پروسیجر راحتتر خواهد شد در نتیجه اطلاعات تشخیصی دقیق و کامل بدست می آید .

معاینات بدنی ، انواع پروسیجرهای کوچک ولی شایع مثل برقراری خط وریدی ، تزریقات ، ترمیم پارگی های کوچک با کمترین درد می تواند کودک را بشدت بترساند و در نتیجه کار را مشکل کند

این ویدیو علایم اضطراب حاد در کودکان را شرح و تفسیر می کند و نشان می دهد نزدیک شدن و تاثیر متقابل بر کودکان باعث حداقل اضطراب و حداکثر همکاری او خواهد شد

 

ارزیابی بیمار

پرسنل درمانی با مشاهده رفتار و پوزیشن کودک نسبت به والدین و مشغولیت وی می توانند میزان اضطراب کودک را ارزیابی کنند مثلا کودکی که به طور مستقل بازی می کند سطح کمتری اضطراب دارد تا کودکی که در آغوش والدین است . کیفیت نشستن یا بطور مداوم حرکت کردن ، طرز ایستادن و قرار گرفتن کودک و والدین نشان دهنده میزان سطح اضطراب آنان است . کودک با حداقل اضطراب به سوالات پاسخ کلامی می دهد و با اضطراب متوسط پاسخ غیر کلامی می دهد و حرکات شما را دنبال می کند کودک با اضطراب زیاد مراقب رفتار شماست و گاهی خود را پنهان می کند .

برای آرامش و ریلکس شدن کودک از والدین کمک بگیرید سطح اضطراب والدین روی اضطراب کودک تاثیر می گذارد از والدین بخواهید کودک را در یک فعالیت درگیر کند این کار با پرت کردن حواس والدین و کم کردن اضطراب آنها که سهوا به کودک انتقال می دهند بسیار کمک کننده خواهد بود .

از بکار بردن کلماتی که دارای پتانسیل القاء ترس و مقرارت هستند مثل سوزن ، تزریق ، بخیه و ... خودداری کنید

تکنیک تاثیر متقابل

هدف تاثیر مثبت بر حالت عاطفی و ترس کودک و جلب اعتماد او برای یک اقدام جدی می باشد که شامل سه بخش :

  • تحریک کنجکاوی
  • استفاده از کاهش حساسیت
  • انتقال آگاهی و هوشیاری

تحریک کنجکاوی : یکی از راههای کاهش سریع اضطراب کودک تحریک حس کنجکاوی اوست این کار باعث انتقال هوش و حواس او از منبع اضطراب به جای دیگر است .

کاهش حساسیت : کودکان اغلب نگران محیط غیر خانوادگی اتاق معاینه مثل وسایل و تجهیزات آن هستند چون آنها را قبلا در خانه خود ندیده اند . اجازه دهید بچه ها وسایل و تجهیزات بی خطر را لمس کنند این کار باعث کاهش حساسیت آنها خواهد شد و باعث بالا رفتن حس اعتماد به شما و پرت کردن حواس آنها می شود .

انتقال آگاهی و هوشیاری : بعد از تحریک حس کنجکاوی و کاهش حساسیت ، توجه کودک را از پروسیجر به جای دیگر انتقال دهید مثل سرگرم کردن کودک با اسباب بازی ها ، تبلت ، کارتون ویا موزیک

داروها

گاهی با اینکه بهترین تاثیر را روی کودک می گذارید ولی او چنان ترسیده و مضطرب است که توجه وی به جای دیگر منتقل   نمی شود در این مواقع استفاده از داروهای ضد اضطراب خوراکی مثل مدازولام کمک کننده است .

نتیجه

برقراری حس اعتماد به شما در کودک باعث می شود معاینه بدنی و پروسیجر را با کمک تکنیک تاثیر متقابل با کمترین ترس و اضطراب در کودک به پایان برسانید

هدف نهایی ایجاد یک تجربه مثبت و بدون ضربات روحی منفی در کودک و خانواده است .

 

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید