جنین و مادر باردار در هفته 37 بارداری

دکتر آفاق حسن زاده راد

view

هفته سی و هفتم بارداری: فرزند شما به اندازه یک کاهو است.

با نزدیک شدن زمان زایمان فرزندتان بیشتر به نوزادان شباهه پیدا می‌کند. با این حال هنوز تماماً برای زندگی در خارج از رحم آمادگی ندارد و طی چند هفته آینده مغز و ریه‌اش کامل‌تر می‌شود. او دارد مهارت‌هایی مانند دم و بازدم، مکیدن و بلعیدن را تمرین می‌کند. همچنین اولین مدفوع تقریباً جامد او که مکونیوم خوانده می‌شود در حال شکل‌گیری است.

قد جنین در هفته سی و هفتم، از سر تا نوک پا، تقریباً 48 سانتی‌متر است و 2.8 کیلوگرم وزن دارد.

مادران در هفته سی و هفتم بارداری:

علایمی را که این زمان تجربه می‌کنید ممکن است با علایم زایمان اشتباه بگیرید. برخی از آنها به شرح زیر است:

سوزش معده،

لکه‌بینی، در هفته سی و هفتم به علت حساسیت دهان رحم ممکن است دچار لکه‌بینی خفیف شوید. همچنین به علت آماده شدن دهانه رحم ممکن است ترشحات خون‌آلودی داشته باشید. اما این علایم را با خونریزی اشتباه نگیرید، و در صورتی که از واژن دچار خونریزی شدید، می‌تواند نشانه یک مشکل باشد و حتماً به پزشک مراجعه کنید.

علایم کشیدگی پوست، می‌توانید از روغن کودک به پوست خود بالید. همچنین آب کافی میل کنید.

فشار غیرمعمول در ناحیه شکم، از آن جایی که فرزندتان احتمالاً به سمت لگن پایین آمده است تا برای زایمان آماده شود در ناحیه پایین شکم و لگن خود احساس سنگینی کنید، و به خاطر فشاری که بر مثانه و دستگاه گوارش وارد می‌شود تکرر ادرار داشته باشید و دچار یبوست شوید. و گاهی دچار درد و گرفتگی را نیز تجربه کنید.

اختلال در خواب،

انقباض‌های رحمی، در هفته سی و هفتم ممکن است دچار گرفتگی و انقباض رحمی شوید. زیرا بدن‌تان دارد برای زایمان آماده می‌شود. این انقباض‌ها، که انقباض‌های برکستون هیکس خوانده می‌شود، باید با استراحت و دراز کشیدن از بین برود. حتماً آب کافی میل کنید، کاهش آب بدن می‌تواند باعث بروز زایمان زودرس شود.

حالت تهوع، در طول بارداری معده شما ممکن است به راحتی دچار اختلال شود، اما با نزدیک شدن زمان زایمان، حالت تهوع می‌تواند نشانه شروع زایمان باشد. اگر دچار حالت تهوع شدید گشتید حتماً به پزشک خود مراجعه کنید تا احتمال بیماری یا پیچیدگی در بارداری از جمله پره‌اکلامپسی را بررسی کند.

آشنایی با علایم بارداری:

از آن جایی که زمان چندانی تا زایمان شما باقی نمانده است، بهتر است با علایم زایمان آشنا شوید، و هر زمان که آنها را تجربه کردید برای رفتن به بیمارستان آماده شوید.

پلاگ مخاطی یا شوی خونی، ممکن است به طور ناگهانی یا اندک اندک مخاط غلیظی در لباس زیر خود مشاهده کنید که با آن پلاگ مخاطی می‌گویند. این مخاط در طول بارداری دهانه رحم را می‌پوشاند، و با بازتر شدن دهانه، از بدن خارج می‌شود. پلاگ مخاطی می‌تواند چند رگه خونی داشته باشد که به آن شوی خونی گفته می‌شود.

سرگیجه، برخی از مادران درست پیش از شروع زایمان دچار سرگیجه و حالت تهوع می‌شوند.

اسهال، در هفته سی و هفتم، اسهال می‌تواند نشانه شروع زایمان باشد. با تغییرات هورمونی که برای زایمان صورت می‌گیرد، ممکن است دستگاه گوارش شما تحریک شود.

پاره شدن کیسه آب، اگر متوجه خروج آب از بدن خود شدید، به صورت جریان ناگهانی و یا قطره قطره، احتمالاً مایع آمنیوتیک است. برخی از مادران طی 12 ساعت پس از پاره شدن کیسه آب وارد زایمان می‌شوند.

انقباض‌های منظم، در صورتی که به طور منظم دچار انقباض‌هایی شدید که شدت آنها نیز افزایش می‌یابد، زایمان شما شروع شده است. رحم به طور منظم منقبض می‌شود تا دهانه آن باز شود و فرزندتان به دنیا آید. اگر اولین بارداری خود را تجربه می‌کنید این انقباض‌ها ممکن است تا پایان زایمان چند ساعت طول بکشد.

درد در ناحیه کمر، اگر دچار دردی شدید که از آن چه تا این جا تجربه می‌کردید شدیدتر است و از کمر شما به ناحیه شکم منتشر می‌شود و برعکس، زایمان شما شروع شده است.

پزشک شما درباره علایم زایمان با شما صحبت خواهد کرد و به شما خواهد گفت در کدام مرحله به بیمارستان مراجعه کنید.

مراقبت‌های دوران بارداری:

پزشک‌تان با انجام معاینات از سلامت شما و فرزندتان مطمئن خواهد شد. ممکن است بنا بر تجویز پزشک‌، در این هفته سونوگرافی بیوفیزیکال پروفایل انجام دهید.

در این هفته چه کنیم؟

نوبت مراقبت بعدی خود را در هفته سی و هشتم تعیین کنید.  

دو کیف لوازم بیمارستان، یکی برای خود و یکی برای فرزندتان آماده کنید.

بیشتر بخوانید :

سفر در دوران بارداری

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید