درباره آنوریسم آئورت سینه ای چه می دانید؟

دکتر حسن اسماعیلی

view

درباره آنوریسم آئورت سینه ای چه می دانید؟

درباره آنوریسم آئورت سینه ای

آنوریسم آئورت اغلب در شکم شایعتر است، اما در 25 درصد مواقع در شکم، یا قفسه سینه، یا آئورت رخ می دهد. آترواسکلروز معمولا باعث آنوریسم می شود. آنوریسم آئورت زمانی اتفاق می افتد که دیوار آئورت، که شریان اصلی در خون رسانی به بدن است، مانند یک بادکنک متورم شود. اگر پاره شود، می تواند سبب خونریزی داخلی تهدید کننده حیات شود. آنوریسم آئورت قفسه سینه هیچگونه علائمی ایجاد نمی کند، حتی اگر بزرگ باشد. اما شما ممکن است درد را در قفسه سینه یا پشت و یا گرفتگی صدا، و یا مشکلات تنفسی را احساس کنید. اکثر مردم از پارگی آنوریسم آئورت زنده نمی مانند. غربالگری و درمان زودرس با دارو یا جراحی می تواند از پارگی جلوگیری کند. آنوریسمی که کوچکتر از دو اینچ است، به ندرت سبب پارگی می شود.

علائم آنوریسم آئورت سینه ای

  • درد یا ناراحتی
  • سرفه
  • صدای خشن
  • نفس کم آوردن
  • مشکل بلعیدن

خود مراقبتی در آنوریسم آئورت سینه ای

  • اگر سیگار می کشید، ترک کنید.
  •  یک رژیم غذایی کم چرب و کم کلسترول بخورید
  •  برای کاهش ایجاد چربی در عروق و کنترل فشار خون بالا و کلسترول، به طور منظم ورزش کنید

عوامل تشدید کننده آنوریسم آئورت سینه ای

  • فعالیت 
  • فشار خون بالا
  • استرس

پزشک چگونه آنوریسم آئورت سینه ای را تشخیص میدهد

پزشک شما ممکن است رادیوگرافی از قفسه سینه، سونوگرافی، سی تی اسکن، MRI، آنژیوگرافی (تصویر با اشعه ی X از طریق تزریق ماده رنگی به داخل شریان ها) و یا آئورتوگرافی (آنژیوگرام آئورت) انجام دهد.

خطر ابتلا به آنوریسم آئورت سینه ای

آترواسکلروز؛ سن 60 سال یا بیشتر، سیگار کشیدن؛ اضافه وزن یا چاقی؛ ضربه به قفسه سینه (مانند ایجاد شدن درتصادف)؛ سابقه خانوادگی آنوریسم آئورت، بیماری های قلبی، و یا دیگر بیماری های عروق؛ بیماری که می تواند دیواره آئورت را ضعیف کند (سندرم مارفان) ؛ فشار خون بالا؛ استفاده از مواد مخدر محرک مثل کوکائین

درمان آنوریسم آئورت سینه ای

بررسی با سونوگرافی، تست هر شش ماه، بسته به میزان آنوریسم، داروهایی مانند مسدود کننده های بتا و مسدود کننده های کانال کلسیم، برای کاهش فشار خون، شل کردن رگهای خونی، و کاهش خطر پارگی جراحی باز با جایگزین کردن بخش ضعیف با ترمیم اندوواسکولار آئورت

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر علایمی مثل ناراحتی در قفسه ی سینه یا پشت، سرفه ،گرفتگی صدا ، یا مشکل در تنفس دارید به پزشکتان مراجعه کنید. اگر در ریسک یک آنوریسم آئورتی هستید ، از پزشکتان درخواست یک سونوگرافی کنید. اگر علائمی از پارگی آنوریسم آئورتی دارید ، مثل درد شدید ناگهانی در قفسه ی سینه یا پشت با اورژانس تماس بگیرید یاسریعا به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید

از آنجا که پاره شدن آنوریسم آئورت قفسه سینه ممکن است علائمی ایجاد نکند، شما ممکن است زمانی متوجه شوید به این بیماری مبتلا هستید که برای سی تی اسکن مشکل پزشکی دیگری مراجعه کرده اید.

اگر شما در معرض خطر ابتلا به آنوریسم آئورت هستید، غربالگری انجام می شود.

اگر آنوریسم شما کوچک باشد، و به آرامی در حال توسعه ، و ایجاد علائم نکند ، پزشک شما ممکن است آن را با سونوگرافی یک یا دو بار در سال کنترل کند و برای شما داروهای فشار خون و یا کلسترول تجویز کند.

اگر بزرگ باشد و یا باعث بروز علائم شود مانند درد در قسمت فوقانی پشت، سرفه، خس خس سینه ، شما احتمالا نیاز به عمل جراحی باز قفسه سینه برای حذف بخش ضعیف آئورت و جلوگیری از پاره شدن آن دارید . شما حداقل پنج روز در بیمارستان خواهید بود ، و ریکاوری طول می کشد.

در یک روش جدیدتر و کم تهاجمی تر، ترمیم اندوواسکولار انجام می شود که در آن یک گرافت به آئورت وارد می شود، تا آن را از طریق یک کاتر وارد شده در کشاله ران تقویت کند.

اقدامات فوری در مورد آنوریسم آئورت سینه ای

اگر علائم پارگی آنوریسم در قفسه ی سینه را دارید ، مثل درد شدید ناگهانی در قفسه ی سینه یا پشت با اورژانس تماس بگیرید یاسریعا به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید