ده نشانه اولیه آلزایمر چیست؟

view

 

ده نشانه اولیه آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر یکی از شایع‌ترین انواع زوال عقل است که به تدریج حافظه و توانایی‌های شناختی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری معمولاً در افراد بالای ۶۵ سال رخ می‌دهد، اما در برخی موارد می‌تواند زودتر نیز آغاز شود. طبق بررسی‌های انجام شده توسط پزشکان و متخصصین شناخت علائم اولیه آلزایمر می‌تواند به تشخیص و درمان زودهنگام کمک کند. در این مقاله به بررسی آلزایمر می‌پردازیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه به 10 نشانه اولیه آلزایمر با ما همراه باشید.

بیماری آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر یک نوع زوال عقل پیشرونده است که با از دست دادن تدریجی حافظه و مهارت‌های شناختی، شناخته می‌شود. این بیماری با تخریب تدریجی سلول‌های مغزی همراه است و به مرور زمان بر توانایی فرد در انجام فعالیت‌های روزمره تأثیر می‌گذارد. از جمله علائم شایع آلزایمر می‌توان به مشکلات حافظه، تغییرات در رفتار و دشواری در انجام فعالیت‌های ساده اشاره کرد که در صورت حاد شدن بیماری نیاز به استفاده از خدمات موسسه پرستاری سفیر آرامش برای مراقبت و نگهداری از بیمار می باشد.

علت بیماری آلزایمر چیست؟

علت دقیق بیماری آلزایمر هنوز به‌طور کامل شناخته نشده است، اما به نظر می‌رسد که ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و سبک زندگی در ایجاد آن نقش دارد. برخی از عوامل خطرزا که می‌توانند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهند، عبارتند از:

  • ژنتیک: داشتن تاریخچه خانوادگی از آلزایمر می‌تواند خطر ابتلا را افزایش دهد.
  • سن: سن بالای ۶۵ سال به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل خطرزا محسوب می‌شود.
  • سبک زندگی نامناسب: رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت بدنی کافی و مصرف دخانیات می‌تواند احتمال ابتلا را افزایش دهد.
  • عوامل محیطی: قرار گرفتن در معرض سموم و مواد شیمیایی می‌تواند به تدریج سلول‌های مغزی را تخریب کند.

با توجه به علل، می‌توانید تا حدودی از این بیماری جلوگیری کرده و سلامت فرد را تضمین کنید.

 

۱۰ نشانه اولیه آلزایمر

آیا با ده نشانه اولیه آلزایمر آشنایی دارید؟ افرادی که به علت از دست دادن حافظه در زندگی روزمره خود دچار اختلال می شوند، امکان دارد به آلزایمر یا بیماری های دیگر زوال عقل مبتلا شده باشند، یکی از بیماری های مغزی که موجب از بین رفتن حافظه، استعداد و مهارت های فکر کردن میشود آلزایمر نام دارد، در ادامه مطالب ده مورد از نشانه های بیماری در اختیارتان قرار شده است که امکان دارد افراد مبتلا، یک یا چند مورد از این نشانه ها را تجربه کنند.

آلزایمر یک بیماری پیشرونده است که به مرور زمان موجب از دست رفتن حافظه در افراد می‌شود، تاکنون هیچ روش درمان قطعی برای این بیمار شناسایی نشده است، تنها می توان با به کارگیری چند روش درمانی بیماری را کنترل کرد، بنابراین باید با نشانه های اولیه آلزایمر آشنا شوید، تا در صورت مشاهده هر یک از آنها جهت کنترل به پزشک متخصص مراجعه کنید:

از دست دادن حافظه

یکی از رایج ترین علائم بیماری آلزایمر از دست دادن حافظه می باشد، چنین افرادی اطلاعاتی که به تازگی فرا گرفته اند را فراموش میکنند و همچنین نام اعضای خانواده یا قرارهای ملاقات را به خاطر نمی آورند.

دشواری در برنامه ریزی یا حل مشکل

بعضی از افراد مبتلا به آلزایمر برای برنامه ریزی و حل مشکلات توانایی لازم را ندارند، به عنوان مثال این افراد جهت بررسی قبض های ماهانه دچار مشکل می‌شوند و قدرت تمرکز و انجام امور روزانه خود را به مدت زمان طولانی از دست خواهند داد.

مشکل در انجام امور منزل از علائم الزایمر

افراد مبتلا به آلزایمر به طور معمول توانایی انجام کارهای روزانه خود را از دست میدهند، به عنوان مثال این افراد برای رانندگی تا یک مسیر مشخص دچار مشکل می شوند.

گم کردن زمان و مکان بر اثر آلزایمر

بیماران مبتلا به آلزایمر امکان دارد تاریخ، فصل و گذر زمان را به یاد نیاورند، در چنین مواقعی آنها توانایی تشخیص مکانی که در آن حضور دارند را نخواهد داشت.

مشکل در درک تصاویر بصری

بعضی از افراد مبتلا به آلزایمر دچار اختلالات تصویری می‌شوند، به این معنا که جهت خواندن و تشخیص رنگ با مشکل مواجه می‌شوند، که معمولاً این اختلال در رانندگی به وجود می آید.

 

مشکلات جدید با کلمات در حرف زدن

بیمارانی که به آلزایمر مبتلا می شوند، جهت شرکت در گفتگو با مشکل مواجه شده که امکان دارد، در زمان صحبت کردن، صحبت آن ها به طور ناگهانی متوقف شده و توانایی تکرار حرف های خود را نداشته باشند.

گم کردن جای وسایل از نشانه های آلزایمر

افرادی که بیماری آلزایمر را تجربه می کند امکان دارد وسایل خود را در جاهای غیر عادی قرار دهند، این افراد به طور معمول وسایل خود را گم کرده و قادر به یافتن آنها نیستند، در چنین مواقعی آنها دیگران را متهم به دزدین وسایل خود می کنند،

ضعف قضاوت

بیماری آلزایمر موجب تغییر در تصمیم گیری بیمار می شود، به طور مثال این افراد توانایی تشخیص پول مانند همیشه، را نداشته و امکان دارد در زمان خرید پول بیشتری به فروشنده بپردازند.

دور شدن از کار یا فعالیت اجتماعی

آلزایمر در افراد موجب دور شدن آنها از سرگرمی و فعالیت های اجتماعی می شود.

تغییر روحیه و شخصیت بر اثر آلزایمر

آلزایمر در بیماران موجب تغییر روحیه و شخصیت می‌شود، این افراد امکان دارد افسرده مظطرب، سردرگم بیمناک و شکاک شوند، این افراد با کوچکترین دلیلی دچار ناراحتی می شوند.

طبق سایت www.nia.nih.gov درباره ی علائم اولیه آلزایمر:

مشکلات می تواند شامل موارد زیر باشد:
از دست دادن حافظه که زندگی روزمره را مختل می کند.
قضاوت ضعیف، منجر به تصمیمات بد.
از دست دادن خودانگیختگی و ابتکار عمل.
از دست دادن تاریخ یا دانستن مکان فعلی.
زمان بیشتری برای انجام کارهای عادی روزانه طول می کشد.
تکرار سوالات یا فراموش کردن اطلاعات اخیر

راه‌های پیشگیری و کنترل آلزایمر در سالمندان

پیشگیری از بیماری آلزایمر به‌طور کامل ممکن نیست؛ اما می‌توان با تغییرات سبک زندگی و مراقبت‌های مناسب، خطر ابتلا را کاهش داد و پیشرفت بیماری را کنترل کرد. راه‌های زیر می‌تواند به پیشگیری و کنترل آلزایمر در سالمندان کمک کند:

  1. رژیم غذایی مناسب
    مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها مانند میوه‌ها و سبزیجات، چربی‌های سالم و کاهش مصرف قند و چربی‌های اشباع به سلامت مغز کمک می‌کند.
  2. فعالیت بدنی منظم
    ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه‌سواری به بهبود عملکرد مغز و کاهش خطر زوال عقل کمک می‌کنند.
  3. فعالیت‌های ذهنی
    حل معما، بازی‌های فکری و مطالعه می‌تواند مغز را فعال نگه دارد و از تخریب سلول‌های مغزی جلوگیری کند.
  4. کنترل بیماری‌های مزمن
    کنترل بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون و کلسترول بالا می‌تواند به کاهش خطر آلزایمر کمک کند.
  5. خواب کافی
    خواب با کیفیت و به میزان کافی برای بهبود حافظه و عملکرد مغز ضروری است.

 

توجه به این اقدامات و انجام آنها تا حدودی می‌تواند از ابتلا به بیماری جلوگیری کند.

بیماری آلزایمر یک مشکل جدی و رو به افزایش در جوامع مختلف است که شناخت نشانه‌های اولیه آن می‌تواند به تشخیص زودهنگام و درمان مؤثر کمک کند. با رعایت یک سبک زندگی سالم و استفاده از روش‌های پیشگیری، می‌توان خطر ابتلا به این بیماری را کاهش داد. توجه به این نکات و 10 نشانه اولیه آلزایمر می‌تواند کیفیت زندگی سالمندان را بهبود بخشد و از پیشرفت سریع بیماری جلوگیری کند.

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید