راه حل هایی برا کنار آمدن با غم از دست دادن همسر
دکتر فاطمه آذرتاش
فوت همسر
غصه خوردن و تاسف برای فقدان پیش آمده طبیعیترین احساسی است که بعد از مرگ همسرتان به شما دست میدهد و احساسات مختلفی به سراغ شما میآید. ممکن است شوکه شوید، احساس سرد بودن کنید و یا حتی بترسید.
سوگواری کردن هیچ مدل مشخصی ندارد افراد در این موقعیت رفتارهای مختلفی از خود نشان میدهند. این مراحل بسیار شبیه به مراحل شکست عشقی است. ولی عموما تمامی افراد مراحل زیر را طی میکنند.
انکار از مراحل کنار آمدن با فوت همسر
این مرحله ممکن است از چند دقیقه تا چند روز و ماه طول بکشد. فرد به گونهای برخورد میکند که انگار همسرش نمرده است. در واقع فرد نمیخواهد این واقعیت را بپذیرد و با آن مواجه شود.
خشم
فرد بعد از اینکه واقعیت فوت همسرش را میپذیرد، احساس عصبانیت و خشم میکند. ممکن است از این عصبانی باشد که چرا تنها مانده و ترک شده و این اتفاق برای شخص او افتاده است.
غم و افسردگی از مراحل کنار آمدن با فوت همسر
فرد در نهایت غمگین و ناراحت میشود و علائمی که از خود نشان میدهد شبیه به افسردگی است. گریه کردن، از دست دادن اشتها، کم خوابی یا پرخوابی، مشکلات تمرکز، دشواری در تصمیم گیری از علائم این دوران میباشد. این مرحله میتواند طولانیتر از مراحل دیگر بشود.
پذیرش
نهایتا فرد بعد از تمامی مراحل گفته شده، با واقعیت نبودن همسرش کنار میآید و تصمیم میگیرد به زندگی روزمره خود برگردد و وظایفش را انجام دهد. هنوز هم فرد درگیر احساسات دلتنگی، خستگی، غم و خشم میشود ولی شدت و تناوب این موارد کمتر از قبل شده و کنار آمدن با آنها برای فرد آسانتر شده است.
در ایران یک دوره 40 روزه برای سوگ و عزاداری در نظر میگیرند. البته هرچند که طی کردن تمام مراحل گفته شده، بیش از 40 روز زمان میبرد و ممکن است 6 ماه تا یک سال طول بکشد. ولی معمولا 40 روز اول دوره رسمی پذیرفته شده در فرهنگ ما میباشد.
در این 40 روز اهمیت دارد که خانواده و دوستان در اطراف فردی باشند که همسرش را از دست داده و در امور به او کمک کنند. مخصوصا اگر فرزندانی هم وجود دارند که آنها هم به نوعی با از دست دادن والدشان درگیر هستند.
بسیار اهمیت دارد که در زمان عزاداری، اطرافیان به فردی که همسرش را از دست داده است اجازه دهند تخلیه هیجانی داشته باشد. در مورد همسرش صحبت کند، گریه کرده و عزاداری کند و احساساتش را سرکوب نکنند.─
دکتر فاطمه آذرتاش۲۳ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها