محاسبه ی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی

دکتر حمیدرضا بادلی

view

محاسبه گر احتمال خطر اغلب توسط کادر درمان استفاده می شود. این محاسبه گر می تواند احتمال بروز عارضه های قلبی عروقی را در انسان تخمین بزند.

 این محاسبه گر قادر است با در نظر گرفتن اطلاعاتی همچون سن، جنسیت، وضعیت استعمال دخانیات در فرد، سطح فشار خون، سطح کلسترول خون و ... احتمال بروز عارضه های قلبی عروقی را در فرد مورد ارزیابی قرار دهد. این ابزار پس از مدتها تلاش و تحقیق بر روی هزاران انسان توسط محققان به بازار عرضه گردیده است.

عدد ارایه شده توسط این محاسبه گر نشاندهنده ی احتمال بروز عارضه های قلبی عروقی در ده سال آینده در فرد است. چه کسانی باید از محاسبه گر خطر بیماریهای قلبی عروقی استفاده نمایند.

محققان بر این باورند که برخی افراد بیش از دیگران باید از این محاسبه گر در جهت آگاهی از احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی در خود استفاده نمایند:

تمام بزرگسالان بالای 40 سال

تمام بزرگسالان در هر سنی اگر: سابقه ی خانوادگی ابتلا به عارضه های قلبی عروقی را در سنین جوانی داشته اند. به این معناست که ا گر پدر یا برادر فردی قبل از سن 55 سال دچار عارضه های قلبی و یا سکته ی مغزی شده اند و یا اگر مادر و یا خواهر شما قبل از 65 سال دچار عارضه های قلبی و یا سکته ی مغزی شده اند، بهتر است از این محاسبه گر در جهت تخمین احتمال بروز عارضه های قلبی عروقی در خود استفاده نمایند.

اقوام درجه یک فرد (والدین، برادر، خواهر، فرزند) دچار اختلالات لیپیدی وراثتی بودها ند. برای مثال هایپرکلسترولمیای ارثی و یا هایپرلیپیدمیای ارثی، البته بروز این اختلالات کمتر شایع می باشد.

این ارزیابی شامل چیست؟

کادر درمان اغلب: یک آزمایش خون از فرد می گیرند تا سطح کلسترول خون و همچنین سطح قند خون فرد را مورد ارزیابی قرار دهند.

سطح فشار خون و وزن فرد را اندازه گیری می نمایند.

در مورد استعمال دخانیات از فرد جویا می شوند.

در مورد احتمال وجود سابقه ی خانوادگی بروز عارضه های قلبی عروقی از فرد جویا می شوند و همچنین سنی که هر یک افراد خانواده که دچار عارضه های قلبی عروقی هستند به این عارضه دچار شده اند از فرد جویا می شوند. عدد بدست آمده توسط این محاسبه گر بر اساس این فاکتورها به همراه فاکتور سن و جنسیت به ارزیابی احتمال بروز عارضه های قلبی عروقی در فرد می پردازند. فاکتورهای دیگری همچون سابقه ی خانوادگی شدید و همچنین ریشه ی قومی قبیله ای فرد نیز در حین ارزیابی احتمال بروز عارضه های قلبی عروقی در نظر گرفته می شوند.

محاسبه گرهای مختلفی وجود دارند. محاسبه گر فرامینگهام مدتهاست که مورد استفاده قرار می گیرد. البته بسیاری از پزشکان در حال حاضر از محاسبه گر QRISK@2 استفاده می کنند که دقیق تر از سایر محاسبه گر هاست و فاکتورهای دیگری را نیز حین تخمین احتمال بروز عارضه های قلبی عروقی در فرد در نظر می گیرد. برای مثال در صورتیکه فرد دچار عارضه های کلیوی بوده باشد نیز در نظر گرفته می شود.

جهت تخمین و محاسبه خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی کلیک کنید

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید