پرولاپس رکتوم چگونه است؟

دکتر حمیدرضا بادلی

view

پرولاپس رکتوم چگونه است؟

پرولاپس رکتوم

درباره پرولاپس رکتوم

پرولاپس رکتوم شرایط غیر معمولی است که رخ می دهد. به اینصورت که راست روده، قسمت انتهایی روده بزرگ، به صورت اشتباه از مقعد بیرون میزند. این مشکل اغلب، در زنان و بعد از سن 60 سالگی رخ می دهد. فشار آمدن با دفع مدفوع، بارداری و زایمان، و تضعیف عضله به علت پیری ممکن است آن را ایجاد کند. به کمک جراحی می توان آن را اصلاح کرد. به ندرت، در کودکان رخ می دهد. هر کسی که دارای علائم پرولاپس رکتوم - مانند ناتوانی در کنترل حرکات روده، یا خونریزی، ترشحات، و یا درد در هنگام دفع مدفوع - میباشد، باید به پزشک مراجعه کند. به خاطر داشته باشید که شرایط دیگر نیز ممکن است این علایم را ایجاد کند.

آیا میدانید80 تا 90 از بیماران پرولاپس رکتوم زن هستند. در کودکان، پرولاپس رکتوم معمولا در طول سال اول زندگی رخ می دهد. به ندرت، بواسیر بزرگ باعث پرولاپس رکتوم میشود.

خود مراقبتی در پرولاپس رکتوم

این روشهای مراقبت از خود ممکن است به جلوگیری از پرولاپس رکتوم یا بهبود فشار آن بیانجامد درصورتیکه شما دچار پرولاپس رکتوم باشید: خوردن یک رژیم غذایی با فیبر بالا، نوشیدن مقدار زیادی آب، ورزش منظم،عجله نداشتن در اجابت مزاج، نیازی به حرکات روده نیست زمانی که شما احساس نیاز به اجابت مزاج میکنید، اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین. درمان سرفه های مزمن

پزشک چگونه پرولاپس رکتوم را تشخیص میدهد

پزشک تاریخچه پزشکی را سوال میکند، معاینه مقعدی انجام میدهد، و ممکن است از شما بخواهد تا در توالت و فشار بنشینید. آزمایشات ممکن است شامل کولونوسکوپی، defecography - اشعه X گرفته شده در طول اجابت مزاج - و یا مانومتری آنورکتال، که عملکرد عضلات اطراف مقعد در طول اجابت مزاج را ارزیابی می کند، باشند.

عوامل خطر ابتلا به پرولاپس رکتوم

زور زدن در هنگام دفع مدفوع، بارداری و زایمان، ضعف عضلات کف لگن، بواسیر

درمان پرولاپس رکتوم

درمان پرولاپس رکتوم ممکن است شامل: نرم کننده های مدفوع و مسهل های حجم، جراحی شکم برای بلند کردن رکتوم و ضمیمه آن به استخوان های لگن، جراحی شکم برای حذف یک بخش از رکتوم و ضمیمه باقی مانده آن به استخوان لگن ، حذف یک بخش از مقعد، جراحی رکتوم و قرار دادن یک سیم و یا حلقه ی پلاستیکی جهت بسته نگه داشتن اسفنکتر مقعد.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر شما علائم پرولاپس رکتوم در خود احساس کردید به پزشک مراجعه کنید. اگر قسمت پرولاپس رکتوم متورم و یا باعث درد شدید شد، و یا شما قادر نبودید آن را به عقب برانید، سریعا به یک مرکز اورزانس بیمارستان مراجعه کنید.

انتظار میرود در پرولاپس رکتوم

پرولاپس رکتوم عموما در بزرگسالان اتفاق می افتد زیرا رباط ها و ماهیچه هایی که مقعد را ایمن در محل خود نگه می دارند دچار تضعیف و کشش میشوند. در مراحل اولیه پرولاپس رکتوم، راست روده معمولا در بیشتر مواقع در داخل بدن باقی می ماند و ممکن است یک توده خارج از مقعد را تنها پس از اجابت مزاج ، به خصوص در صورت ایجاد فشار، احساس کنید. بعد از مدتی، ممکن است زمانی که شما در حال ایستادن، راه رفتن، عطسه، سرفه هستید آن را خارج از بدن خود احساس کنید و یا شما احتمالا می توانید آن را به عقب برانید. اگر این مشکل درمان نشود، بیشتر راست روده ممکن است به طور دائم بیرون از بدن بماند. اگر یبوست و زور زدن باعث پرولاپس شده است، نرم کننده های مدفوع میتواند کمک کنند ه باشد. برای حفظ رکتوم در داخل لگن جراحی مورد نیاز است. هر چقدر عمل جراحی زودتر انجام بگیرد نتایج عمل بهتر است. اگر شما جوان و سالم هستند، شما احتمالا باید عمل جراحی را از طریق شکم انجام دهید. اگر شما مسن یا در سلامتی کامل نیستید عمل جراحی از طریق رکتوم انجام می پذیرد. برای جراحی شکم سه تا هفت روز و برای جراحی رکتوم زمان کمتری نیاز است در بیمارستان بستری باشید. برای بسیاری از بیماران، جراحی باعث از بین رفتن همه یا بیشتر علائم پرولاپس رکتوم میشود.

میزان ابتلا به پرولاپس رکتوم

فقط در 1 از افراد بالای 65 سال در ایالات متحده رخ می دهد

حقایقی درمورد پرولاپس رکتوم

یبوست و زور زدن مزمن با حرکات روده علت نیمی از موارد پرولاپس رکتوم میباشند.

عوامل تشدید کننده پرولاپس رکتوم

زور زدن در هنگام اجابت مزاج شرایط بیماری را بدتر میکند.

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید