چرا آزمایش ادرار فرزندم باید تکرار شود
دکتر حمیدرضا بادلی
آیا لازم است آزمایش ادرار فرزندم تکرار شود؟
برای فرزندم آزمایش ادرار انجام داده ام نتیجه آزمایش را نزد پزشک برده و پزشک می گوید که باید آزمایش مجددا تکرار شود. چه دلیلی دارد که آزمایش ادرار را تکرار کنم؟ گرفتن نمونه ادرار بسیارسخت است.
یکی از عفونت های رایج دوران نوزادی و شیرخوارگی عفونت ادراری است اگرچه عفونت ادراری در دهه های گذشته و پس از کشف، مرگ و میر بسیار ناچیزی دارد ولی در صورت عدم درمان به موقع و اقدامات لازم برای نوزاد هنوز این احتمال وجود دارد که عوارض بسیار شدیدی به دنبال عفونت ادراری برای او ایجاد شود.
اگر عفونت ادراری به درستی درمان نشود ممکن است مشکلات بسیار زیادی برای نوزاد یا شیرخوار ایجاد شود. میکروبی که باعث عفونت ادراری شده می تواند از طریق دستگاه ادراری وارد خون شود و به اصطلاح عفونت خون (باکتریمی) ایجاد کند. این میکروب سرگردان در دستگاه گردش خون می تواند به جاهای دیگر بدن انتقال یابد و باعث عفونت مناطق دیگر بدن شود.
از دیگر عوارض عفونت ادراری آسیب به بافت کلیه ها می باشد که اگر عفونت های ادراری تکرار شود می تواند باعث بیماری پُرفشاری خون و از کار افتادن کلیه ها و در نهایت در بدترین شرایط ممکن باعث نارسایی مزمن کلیه شود که بیمار برای ادامه حیات نیاز به اقداماتی مانند دیالیز یا پیوند کلیه دارد.
مهمترین مشکلی که برای گرفتن نمونه ادراری مناسب و قابل اتکا در نوزادان و شیرخواران وجود دارد آن است که این گروه از بچه ها نمیتوانند کنترل ادرار داشته باشند و چون کنترل ادرار مناسبی ندارند بنابراین نمی تواند ادرار را در ظرف یا قوطی های ادرار استریل وارد نمایند.
به همین دلیل همان طور که تجربه کرده اید برای او از کیسه برای نمونه گیری استفاده می شود. مهمترین اشکال نمونه گیری با کیسه ادرار آن است که در این روش به دلیل اینکه ادرار بدون کنترل و در مسیر دستگاه تناسلی تخلیه میگردد باعث می شود که میکروب هایی که به صورت معمول در این ناحیه وجود دارد را وارد کیسه نموده و باعث مثبت شدن کشت ادرار شوند.
هر زمانی که کشت نمونه گیری شده با کیسه ادرار، منفی شد نیاز به تکرار آزمایش نیست اما اگر با نمونه گیری کیسه، کشت مثبت درآمد باید مطابق روش پایین اقدام نمود:
- اگر نوزاد شیرخوار بدحال نبود می توان دوباره کشت ادرار را با رعایت اصول خاص مجددا انجام داد.
- اما اگر حال عمومی کودک طوری بود که پزشک شروع داروی آنتی بیوتیک را ضروری دانست در این مرحله باید از نمونه گیری ادرار از طریق سوند یا کاتتر و یا روش نمونه گیری مستقیم از مثانه یا سوپراپوبیک انجام داد.
بنابراین برای درمان ابتدا نیاز به تشخیص درست داریم و در صورت اطمینان از وجود عفونت ادراری، درمان آنتی بیوتیک مناسب باید صورت گیرد.
خواندن این دو مطلب که در نمونه گیری ادرار نوزاد یا شیرخوار بسیار مناسب است را برای شما والدین عزیز را توصیه می نمایم:
روش جدید نمونه گیری ادرار نوزادان با تحریک سرد مثانه
روش جدید نمونه گیری ادرار نوزادان و شیرخواران
دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب
متخصصین
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها