چگونه در حین روزه داری،سلامت خود را حفظ کنیم

view

به گزارش نیویورک تایمز، رژیم های غذایی که همراه با روزه گرفتن هستند در حوزه ی پزشکی از اهمیت بسیاری برخوردارند. روزه گرفتن علاوه بر محدود کردن کالریهای دریافتی، یک تمرین روحی معنوی در برخی فرهنگ ها و مذاهب به شمار می آید. اما در این میان افرادی هستند که به منظور ارتقاء سلامت عمومی خود و به دلایل غیرمذهبی روزه می گیرند.

روزه گرفتن می تواند باعث کاهش وزن انسان شود و فرایند پیری را در انسان به تاخیر می اندازد.

نکات مهم در خصوص روزه گرفتن:

1- قبل از گرفتن روزه با پزشک مشورت نمایید.

روزه داری بدون مشورت با پزشک می تواند همراه با مضراتی برای فرد روزه دار گردد بویژه در کسانیکه از دیابت نوع دوم رنج می برند و یا کسانیکه در معرض هیپوگلیسمی و یا هایپرگلیسیمی هستند؛ زیرا در طول فرایند روزه داری آب زیادی از بدن روزه دار از دست می رود. قبل از روزه گرفتن برنامه ریزی نمایند و با پزشک خود در این رابطه مشورت نمایید. گاهی لازم است که فرد داروهایی را که مصرف می نماید در طی فرایند روزه دار با مشورت پزشک تغییر دهد.

2- روشهای مختلفی از روزه داری را امتحان نمایید.

در صورتیکه برای کاهش وزن روزه می گیرید، بهتر است که رویه های متنوعی را امتحان نمایید. در خصوص اینکه چه غذاهایی را حذف می نمایید با پزشک خود مشورت کنید. در برخی روشهای روزه داری مصرف گوشت را به یک وعده در روز کاهش می دهند.

3- انجام فعالیتهای ورزشی:

فرد روزه دار می تواند در طول روزه داری نیز فعالیتهای جسمانی سبک تا متوسط انجام دهد. انجام فعالیتهای ورزشی همچون پیاده روی سبک به فرد روزه دار توصیه می گردد.

4- حفظ آب بدن:

بدن انسان برای زنده ماندن نیاز به آب دارد. بنابراین برای حفظ آب بدن در طول روزه داری برنامه ریزی کنید. فرد روزه دار در طول روزه داری آب کمی مصرف می نماید؛ این امر باعث کاهش جذب مواد غذایی و کاهش سطح فعالیت فرد می گردد. هر چه رنگ ادرار تیره تر باشد، نشان دهنده ی نیاز بیشتر فرد روزه دار به نوشیدن آب و مایعات می باشد.

5- برنامه ریزی برای وعده های غذایی زمانیکه روزه نیستید،

سعی کنید مواد غذایی که در زمانی که خود را برای روزه داری آماده می کنید مصرف می نمایید در موازنه باشند. مصرف آب و قند به بدن انسان کمک می نماید تا به سرعت مواد از دست رفته ی بدن را جبران نماید.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید