انواع و علایم بیماری اسهال

دکتر هومان هاشمیان

view

انواع و علایم بیماری اسهال

انواع و علایم بیماری اسهال در کودکان و نوجوانان 

1- اسهال حاد آبکی: شروع ناگهانی داشته و مدت علایم کمتر از 14 روز دارد. اغلب اسهال آبکی بوده و گاهی همراه استفراغ و تب می باشد. علل شایع آن ویروسها ، برخی انواع اشرشیا کولی، کریپتوسپوریدیوم، سالمونلا و وبا است.

2- اسهال خونی (دیسانتری): تب و بی اشتهائی، دل پیچه وخون آشکار در مدفوع از علایم اصلی آن است. علل شایع آن هم باکتریهای مهاجم به روده بزرگ است شامل بر: شیگلا، کامپیلوباکتر، و آمیب هیستولیتیکا (عامل اسهال خونی جدی در بالغین جوان و ندرتا در کودکان کم سن می باشد).

3- اسهال پایدار: شروع آن حاد به شکل آبکی (گاهی حجیم) یا خونی بوده و سیر طولانی ( حداقل 14 روز تا حداکثر یک ماه) دارد. ازعلل مهم آن غیر از برخی عوامل عفونی مثل انواعی ازاشرشیا کولی، شیگلا یا کریپتوسپوریدیوم، صدمه مخاط روده به دنبال اسهال حاد آبکی ویروسی و لذا کاهش ثانویه لاکتاز و عدم تحمل به قند شیر یا لاکتوز است که معمولا با رعایتهای مناسب بهبود می یابد.

4- اسهال مزمن: با سیر عود کننده یا طول کشیده  و مدت بیش از یک ماه مشخص شده و اغلب ناشی از علل غیر عفونی مثل حساسیت به گلوتن (بیماری سلیاک) یا  بیماریهای مادرزادی متابولیک و ... است.

علایم بیماری اسهال در کودکان و نوجوانان 

بسیاری از بیماریهای اسهالی کودکان با تب و استفراغ شروع می شوند (همان گاستروانتریت) که طی 1 تا 2 روز کنترل شده ولی اسهال بارزتر و بیشتر شده و با دل پیچه، دل درد، بیحالی و بی اشتهایی و کاهش آب  و وزن بدن همراه می شود. مدت اسهال معمولا کمتر از یک هفته طول می کشد.

علایم کم آبی در کودکان مهم بوده و شامل موارد زیر است:

  • خشک شدن دهان و کاهش اشک
  • گود رفتن چشمها
  • خشک شدن یا چروکیده شدن پوست
  • عطش مداوم و بی قراری یا برعکس بیحالی بارز
  • کاهش ادرار (عدم دفع ادرار برای 6 تا 8 ساعت در شیرخواران و 12 ساعت در کودکان بزرگتر) یا پر رنگ شدن آن

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید