ریفلاکس اسیدمعده درشیرخواران

دکتر حمیدرضا بادلی

view

ریفلاکس اسیدمعده درشیرخواران

مری ارگانی لوله ای شکل است که موادغذایی رااز دهان به معده هدایت میکند.

شیرخواران سالم ممکن است با شیرخوردن ، شیر را بالا بیاورند بدون اینکه مشکلی برای آنها بوجود آورد وحتی رشد طبیعی خود را ادامه خواهند داد.اما گاهی تعداد موارد آن بیش از حد شدید می شود که حالت بیمارگونه می شود که دراین حالت به آن " بیماری ریفلاکس معده به مری یا GERD " گفته می شود.

آیا کودک من " درمعرض خطر بیماری ریفلاکس معده به مری یا GERD

" است؟

بعضی ازکودکان درمعرض بیشتر بیماری ریفلاکس معده به مری هستند

  • نوزادان نارس
  • درمعرض دود سیگارهستند
  • بیماری های خاصی مانند سندروم داون،فلج مغزی ،مشکلات مغزی ونخاعی

چگونه می توان دریافت که کودکم این بیماری رادارد؟ اگر شیرخواردر طی روز شیر بالا می آورد ولی ازلحاظ کلی وی دروضعیت سالم وشادابی قراردارد به اصطلاح به آن ریفلاکس بدون عارضه می گویندکه دراغلب شیرخواران از این نوع می باشد.باگرفتن آروغ ازاو،دروضعیت ایستاده بغل کردن وآرام کردن او پس از شیردادن بهترین گزینه درمانی است.

علایم بیماری GERD

  • عدم تمایل به شیرخوردن
  • درمواقع بی قراری و گریه به پشت خود حالت خمیده می دهد.
  • گاهی حالت خفگی به اودست میدهد
  • استفراغ جهنده
  • عدم وزن گیری

آیا شیرخواربایدتوسط پزشک کودکان ویزیت گردد؟

اگراستفراغ های مکررداشت وعلایم بالاراداشت باید حتما مورد معاینه قرارگیرد. پزشک اورامعاینه می کنند وبرای رسیدن به تشخیص گاهی آرمایشوبررسی رادیولوژیک برای او انجام میدهد.

ریفلاکس بدون عارضه معملا دردنداردوبه همین خاطر همنیازی به درمان دارویی ندارد.اگراوبی قراری شدید، بی خوابی همراه با ریفلاکس داشت ممکن است نیاز به درمان دارویی پیداکند.

آیا والدین می توانند کاری برای بهبودی شیرخوار انجام دهند؟

  • اگربه او شیر دادید اورا بمدت 20 تا 30 دقیقه درحالت ایستاده بغل نماییدبلافصله اورانخوابانید ویا دروضعیت نشسته قرارندهید.نشان برروی صندلی ماشین نه تنها کمکی به اونمی کند بلکه علایمش راتشدیدخواهدکرد.اصراری به خوراندن شیر وقتی تمایلی به آن ندارد نکنید.هرگز اورابایابدون بیماری به روی شکم نخوابانید.
  • سیگارکشیدن والدین درخانه باعث تشدید علایم ریفلاکس می شود.حتما سیگارتان راترک کنید
  • گاهی بعضی از بچه ها به پروتیین شیرگاو یا سویا حساسیت دارند. وممکن است پزشکتان این موتدغذایی را ازرزیم شما یا شیرخوارحذف کنند.اگرعلایم کودک پس ازحذف مواد یادشده بهبودیافت یعنی باید حذف موادیادشده ازموادغذایی را ادامه داد. اگر شیرخوارازشیرخشک استفاده می کنندمیتوان از شیر های مخصوصی که فاقد سویا یا پروتیین گاوی است استفاده کرد.نگران نباشید بعدازیک سالگی اغلب این کودکان بهبودمی یابند
  • غذاهای غلیظ تر: اضافه کردن آردغلات به شیر برای غلیظ کردن شیرگاهی باعث بهبود ریفلاکس می شود.آردجو دووسر مورد مناسبی برای این منظور است.البته این کار بامشورت پزشک باید صورت گیرد.

روش درمان ریفلاکس چیست؟

اغلب شیرخواران نیازبه درمان دارویی ندارند وهمیشه دارو باعث بهبود بیماری نمی شود. اگر موارد رارعایت نمودید ولی هنوز شیرخوار علایم شدید بالاراداشت باید برای اودرمان دارویی راشروع کرد.داروهایی زیادی برای درمان ریفلاکس بزرگسالان وجوددارد اما در طب کودکان این دارو ها بسیار محدودند.

اگربیماری شدید درشیرخواروجودارد از داروهای زیر می توان استفاده کرد:

  • مهارکننده های پمپ پروتونی:

این داروها مانع از تولیداسید معده می شود مانند اُمپرازول و لانزوپرازول .آگر بعد از چندهفته بهبودی درعلامت دیده نشد ممکن است متخصص کودکان آن را قطع کند.

  • داروهای دیگر درمان ریفلاکس:

رانیتیدین، فاموتیدین ازداروهای دیگری هستند استفاده میشوند.این داروها معمولا فقط برای چند هفته مصرف می شوند.آنتی اسیدها تاثیری ندارند.

 به خاطرداشته باشید قبل از مصرف هردارویی با متخصص کودکانتان مشورت کنید.

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها [ 1 دیدگاه ]

  • Millie

    2
    0

    Thanks for the great info dog I owe you bigiytg.

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید