آرتریت عفونی یا التهاب مفاصل عفونی

دکتر مهرداد تنگستانی نژاد

view

آرتریت عفونی یا التهاب مفاصل عفونی

آرتریت عفونی یا التهاب مفاصل عفونی

علاِئم

  • تورم
  • خشکی یا کاهش حرکت
  • تب
  • قرمزی پوست
  • گرمی درزمان لمس
  • درد مفصل
  • ضعف (عمومی)

به عفونت مفصل آرتریت عفونی گفته می شود که باعث درد و تورم ناگهانی و شدید مفصل می شود که اگر سریعا درمان نشود می تواند باعث آسیب دائمی استخوان و مفصل شود که برای درمان نیاز به جراحی دارند.این بیماری اغلب علت باکتریایی- مخصوصا استافیلوکوکوس اورئوس- دارد که با جریان خون حرکت می کند و عفونت را به جاهای دیگری از بدن نیز منتشر می کند.اما باکتری ها می توانند از طریق یک زخم باز، جراحی یا یک تزریق غیر استریل وارد مفصل شوند.افرادی که سن بالای 60 سال دارند، یا به دیگر مشکلات مفصلی مبتلا هستند، بیشتر در معرض ابتلا به آرتریت عفونی قرار دارند.مصرف آنتی بیوتیک و تخلیه مایع مفصلی به تمیز کردن مفصل کمک می کند.هر چه درمان بیماری سریع تر شروع شود، شانس بهبودی کامل نیز افزایش می یابد.

در افراد باای 60 سال، 75% موارد آرتریت عفونی رئ مفاصلی اتفاق می افتد که مبتلا به آرتریت بوده اند.مخصوصا مفاصل ران، زانو و شانه ها. در کودکان، آرتریت عفونی بیشتر در سنین زیر سه سال اتفاق می افتد.

خود مراقبتی در آرتریت عفونی

بیمار حین درمان با انجام استراتژی های خودمراقبتی زیر می تواند به کاهش درد مفصلی خود کمک کند: استراحت دادن به مفصل، استفاده از کمپرس گرم، مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی.

پزشک چگونه آرتریت عفونی را تشخیص میدهد

پزشک از بیمار شرح حالی می گیرد، ناحیه درگیر را معاینه می کند و آرتروسنتز انجام می دهد.یعنی سوزنی را وارد مفصل می کند و کمی از مایع مفصلی را برای ارزیابی آزمایشگاهی بر می دارد.هم چنین ممکن است آزمایشات خونی، عکسبرداری با اشعه ایکس، ام آر آی و سی تی اسکن نیز انجام دهد.

عوامل خطر ابتلا به آرتریت عفونی

عوامل خطر این بیماری عبارتند از: سن بالای 60 سال، استفاده از داروهای تزریقی، سابقه قبلی ابتلا به مشکل مفصلی،داشتن سیستم ایمنی ضعیف، ابتلا به دیابت، ایدز بیماری های کلیوی و کبدی، روماتیسم مفصلی، سرطان،بیماری سیکل سل، کم خونی، لوپوس، عفونت های پوستی و هموفیلی.

درمان آرتریت عفونی

درمان آرتریت عفونی شامل: آنتی بیوتیک های خوراکی و تزریقی، تخلیه مفصل برای ریشه کن کردن عفونت و کاهش درد، آرتروسکوپی برای ؟؟؟ مفصل و برداشتن بافت مرده یا آسیب دیده.جراحی مفصل برای تخلیه و تمیزکردن مفاصل بزرگ.جراحی تعویض مفصل( در صورتی که آسیب مفصلی خیلی شدید باشد.) فیزیو تراپی

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

چنانچه علایم آرتریت عفونی مانند: درد و تورم مفصلی شدید و ناگهانی دارید به پزشک مراجعه کنید.اگر علایم عفونت مثل: تب یا لرز نیز دارید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

انتظار میرود در آرتریت عفونی

آرتریت عفونی معمولا یک مفصل و آن هم مفصل زانو را درگیر می کند.اما فقط مختص همین مفصل نیست و ممکن است ران، شانه، مچ دست، قوزک پا، آرنج، دست ها یا پاها را درگیر کند.مفصل درگیر شده سفت، قرمز و گرم می شود و بسیار دردناک.این درد به خصوص در مواقع حرکت بیشتر می شود.فرد مبتلا هم چنین ممکن است تب یا لرز داشته باشد.به محض اینکه به پزشک مراجعه می کنید، برایتان آنتی بیوتیک تزریقی تجویز می کند.هم چنین ممکن است ترشحات مفصلی را با یک سوزن تخلیه کند.بعد از گذشت چندین روز فرد می تواند شروع به ورزش آرام کند.درمان با مصرف آنتی بیوتیک خوراکی به مدت 6 هفته ادامه می یابد ممکن است پزشک دستور فیزیوتراپی را برای به دست آوردن مجدد استحکام و انعطاف بدهد.اگر مصرف چندین روزه آنتی بیوتیک و تخلیه به ریشه کندن کردن عفونت کمک نکرد، یا اینکه عفونت به مفاصل بزرگ مانند زانو، ران، یا شانه نیز انتشار یافت، ممکن است که بیمار به جراحی نیاز داشته باشد.جراحی تعویض مفصل زانو نادر است اما در مواردی که آسیب زیاد و مخربی به مفصل وارد شده است، نیاز است.

اقدامات فوری در مورد آرتریت عفونی

اگر درد ناگهانی و شدید به همراه نشانه های عفونت(تب یا لرز) را دارید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

حقایقی درمورد آرتریت عفونی

تنها 25% افراد مبتلا قبل اینکه به پزشک مراجعه کنند، به طور کامل بهبود می یابند.

عوامل تشدید کننده آرتریت عفونی

هرچه آرتریت درمان نشده بیشتر بماند،میزان آسیبی که به مفصل می رسد بیشتر و انتشار عفونت نیز بیشتر می شود.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید