خار استخوان و انواع شایع آن
دکتر مهرداد تنگستانی نژاد
خار استخوان یا استئوفیت
خار استخوان که استئوفیت هم نامیده می شود، رشد اضافی از استخوان است که می تواند در لبه هر استخوانی اتفاق بیافتد. خار استخوان در اطراف مفاصل بسیار شایع است، اما ممکن است در ستون فقرات نیز رخ دهند.
خارهای استخوان دردناک نیستند، اما هنگامی که با سایر استخوان ها یا اعصاب تماس مداوم داشته باشند می توانند موجب ایجاد درد شوند. بیشتر خارهای استخوان در اثر شرایطی مانند آرتروز یا التهاب تاندون ایجاد می شوند. اما در برخی موارد، خار استخوان ناشی از افزایش سن است. خار استخوان می تواند باعث درد و از دست دادن توان حرکت در مفصل ناحیه ای شود که در آنجا ایجاد شده است. برخی از خارهای استخوان هیچ علامتی ایجاد ندارند و ممکن است به درمان احتیاج نداشته باشند اما در سایر موارد ممکن است فرد به داروهای ضد درد یا عمل جراحی نیاز پیدا کند.
گاهی خارهای استخوانی می توانند مفید باشند و در پیری به محافظت از مفاصل کمک کنند. خار استخوان در پاشنه اغلب با التهاب کف پا در ارتباط است.
علائم خار استخوان
• درد یا ناراحتی در ناحیه
• خشکی یا کاهش حرکت در ناحیه
• گرفتگی گردن
• درد مفصل
چه زمان به پزشک مراجعه کنید؟
اگر دچار درد، حساسیت به لمس و تورم در مفاصل شده اید و یا اگر نمی توانید مفصل خود را به درستی حرکت دهید به پزشک مراجعه کنید.
از پزشک خود بپرسید
دلیل علائم من خار استخوان است یا علت دیگری وجود دارد؟ آیا خار استخوان ممکن است در اثر آرتروز ایجاد شود؟ نیازمند چه نوع درمانی هستم؟ آیا خار استخوان در طول زمان بهبود می یابد یا بدتر می شود؟ آیا به جراحی نیاز دارم؟
پزشک چگونه خار استخوان را تشخیص میدهد؟
برای تشخیص خاراستخوان، پزشک از شما یک تاریخچه پزشکی گرفته و معاینه بالینی انجام میدهد. پزشک ممکن است اشعه ایکس، سی تی اسکن، و یا تصویربرداری MRI تجویز کند.
عوامل خطر ابتلا به خار استخوان
• ورم مفاصل
• اسپوندیلوز(انحطاط استخوان در ستون فقرات)
• رویش غیر طبیعی اسکلتی استخوان ایدیوپاتیک منتشر (که در آن رشد استخوانی در رباط های ستون فقرات رخ می دهد)
• تنگی کانال نخاعی (انقباض ستون فقرات)
• التهاب غلاف کف پا
درمان خار استخوان
• مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) یا ناپروکسن
• جراحی ارتوتیک
انتظار میرود در خار استخوان
علائم بستگی به ناحیه ایجاد خار استخوان ممکن است متفاوت باشد. نواحی شایع برای ایجاد خار استخوان عبارتند از گردن، زانو، ستون فقرات، انگشتان، پاشنه پا و شانه. خارهای استخوانی بر روی شانه ها و زانو میتواند حرکت مفاصل را سخت تر کند. خار پاشنه میتواند باعث درد پا و دشواری در راه رفتن شود. هنگامی که خارهای استخوانی در ستون فقرات رشد میکنند می توانند باعث درد، بی حسی و سوزن سوزن شدن در مناطق دیگر از بدن شوند. خار استخوان تنها در صورتی که باعث بروز علائم شود نیاز به درمان دارد. درمان شامل مصرف داروهای ضد درد و ضد التهاب و انجام جراحی است.
بسیاری از مردم از اینکه خار استخوان دارند بی اطلاعند و فقط هنگامی از آن مطلع می شوند که آن را در عکس رادیولوژی یا آزمایش های تصویربرداری دیگری که به دلیل رشد و ایجاد درد و به توصیه پزشک انجام داده اند، می بینند.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها