سندرم تونل کارپال چه علائم و درمانی دارد؟

دکتر مهرداد تنگستانی نژاد

view

سندرم تونل کارپال چه علائم و درمانی دارد؟

سندرم تونل کارپال یا آسیب عصب مدیان

آسیب عصب مدیان همان سندرم تونل کارپال می باشد

علائم آسیب عصب مدیان

  • درد یا ناراحتی
  • بی حسی یا ذوق ذوق شدن

عصب مدیان عصب مهمی در دست و بازو است.اگر با فشارهای تکراری آسیب ببیند دچار تورم ،بی حسی در مچ دست،دست و تمام انگشتان می شود.سندرم تونل کارپال از شایع ترین آسیب های عصب مدیان است که در آن عصب تحت فشار قرار گرفته و باریک می شود.حرفه هایی که در آن آسیب تکراری وجود دارد مثل:کلیک ماوس یا چکش زدن می تواند باعث این مشکل شود.سایر علل شامل:صدمات ورزشی،آرتریت،التهاب تاندون،دیابت،مشکلات تیروئید،بارداری است.استراحت و تسکین درد از درمان های معمول است. در بعضی موارد نیز به جراحی نیاز است.

آسیب عصب مدیان تمام انگشتان دست بجز انگشت کوچک را تحت تاثیر قرار می دهد.تونل کارپال یک راه باریکی بین عصب و رباط است که عصب مدیان از آن عبور می کند.این آسیب در زمان خواب بدتر می شود.اکثر افراد با مچ دست خم شده به خواب می روند.مطالعات نشان می دهند اکثر افرادی که جراحی شدند دیگر درد در شب را تجربه نکردند.

خود مراقبتی در آسیب عصب مدیان

-بالا نگه داشتن مچ -قرار دادن مچ بر بالش زما نشستن -اجتناب از انجام کارهای آسیب رسان -استفاده از مچ بند مخصوصا در زمان خواب -استفاده از یخ -داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی بدون نسخه مثل ایبوبروفن و کتوپروفن برای درد و تورم.

پزشک چگونه آسیب عصب مدیان را تشخیص میدهد

پزشک معاینه می کند،شرح حال می گیرد،ممکن است دستور عکسبرداری با اشعه ایکس و سایر تست ها از قبیل آزمایش خون،آزمایش هدایت عصبی و نوار عصب-عضله را نیز بدهد.

عوامل خطر ابتلا به آسیب عصب مدیان

-جنس مونث -افزایش سن -استرس -بارداری -یائسگی -چاقی -دیابت -آرتریت -مشکلات تیروئید -کارهایی با حرکات تکراریمثل کار با کامپیوتر،کار در کارخانه و نجاری -ورزش هایی قبیل تنیس و دوچرخه سواری -استعمال دخانیات -مصرف الکل

درمان آسیب عصب مدیان

اغلب آسیب عصب مدیان با چند هفته استراحت بهبود می یابد.سایر درمان ها شامل: -استفاده از مسگن های بدون نسخه یا با تجویز پزشک -استفاده از مچ بند -استفاده از یخ برای کاهش تورم -فیزیو تراپی -در صورت موثر نبودن سایر روش ها استفاده از جراحی -درمان بیماری زمینه ای مثل دیابت و آرتریت و مشکلات تیروئیدی می باشد.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر دچار سوزش،بی حسی،سوزن سوزن شدن و درد در انگشت شست و سایر انگشتان هستید یا در ماهیچه های دست خود احساس ضعف داریدو یا در گرفتن اشیا دچار مشکل شدید به پزشک خود مراجعه کنید.

انتظار میرود در آسیب عصب مدیان

آسیبی مانند شکستگی مچ دست می تواند باعث آغاز ناگهانی این مشکل شود.پیشرفت اهسته ای دارد.فشار تکراری و مزمن بر مچ دست نیز عامل مستعد کننده است.علائم و نشانه ها بستگی به میزان محل آسیب دیگی عصب دارد.استراحت بهترین درمان است.اجتناب از هر عملی که علائم را بدتر می کند.مسکن ها برای التیام درد کمک کننده هستند.اگر آسیب مدیان درمان نشود می تواند به یک درد مزمن و صعف دائمی منجر شود.

حقایقی درمورد آسیب عصب مدیان

زنان 3 برابر بیشتر از مردان در خطر ابتلا به این بیماری قرار درند.

عوامل تشدید کننده آسیب عصب مدیان

ادامه فعالیت دست علی رغم درد

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید