آرتریت یا التهاب مفاصل ناشی از پسوریازیس
دکتر مهرداد تنگستانی نژاد
آرتریت
علائم آرتریت
- درد مفصل
- خشکی صبحگاهی
آرتریت (التهاب مفاصل) ناشی از پسوریازیس
آرتریت پسوریازیس نوعی پسوریازیس است که 10 % از افراد مبتلا به پسوریازیس را تحت تاثیر قرار می دهد.پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که در آن پوست قرمز و فلس مانند است.پسوریازیس آرتریت اغلب باعث التهاب و درد مفاصل انگشتان و زانوان می شود.اما بعضی از افراد دچار تورم در نخاع می شوند که باعث سوزش، درد، چسبندگی و قسمت تحتانی کمرشان می شوند.علایم این در بعضی افراد خفیف و در بعضی دیگر شدید است.
80 % از مبتلایان به پسوریازیس قبل از اینکه پسوریازیس آرتریت داشته باشند، اول پوستشان درگیر می شود.تنها 15 % افراد ابتدا آرتریت شان بروز می کند. ممکن است فردی 20 سال پسوریازیس داشته باشد اما به آرتریت ناشی از آن مبتلا نشود.
بیشتر بخوانید :
درمان نوین آرتریت با استفاده از تزریق ژلخود مراقبتی در آرتریت (التهاب مفاصل) ناشی از پسوریازیس
این بیماری توسط پزشک مداوا می شود.اما مبتلایان با انجام کارهای زیر می توانند علایم بیماری را کمتر کنند: ورزش منظم کمپرس گرم و سرد کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن ریلکسیشن یا آرام سازی
پزشک چگونه آرتریت (التهاب مفاصل) ناشی از پسوریازیس را تشخیص میدهد
برای داشتن پزشک شرح حالی از بیمار می گیرد و معاینه فیزیکی انجام می دهد. هم چنین آزمایشات خونی، عکسبرداری با اشعه X نیز به تشخیص بهتر کمک می کند.
عوامل خطر ابتلا به آرتریت (التهاب مفاصل) ناشی از پسوریازیس
عوامل خطر این بیماری عبارتند از: ابتلا به پسوریازیس، سن 30 الی 50 سال، سابقه فامیلی مثبت ابتلا به آرتریت ناشی از پسوریازیس
درمان آرتریت (التهاب مفاصل) ناشی از پسوریازیس
درمان این بیماری شامل: داروهای ضدالتهاب های غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن( Advil و Motrin)، ناپروکسن(Aleve) داروهای ضد روماتیسم مانند متوترکسات (دارویی که گیرنده های پروتئینی را مهار می کند و دارای فاکتور نکروز دهنده تومورند) جراحی
چه زمان به پزشک مراجعه کنید
اگر علایم این نوع آرتریت مانند تورم مفاصل و تندرنس را مخصوصا در پاها،زانوان،انگشتان، دست ها و پشتتان دارید، به پزشک مراجعه کنید.
انتظار میرود در آرتریت (التهاب مفاصل) ناشی از پسوریازیس
پسوریازیس آرتریت معمولا با ابتلا به پسوزیازیس شروع می شود.یعنی اول پوست بیمار درگیر این بیاری می شود.اما در بعضی موارد، آرتریت قبل از درگیری پوست بروز می کند. این نوع آرتریت معمولا تعداد کمی از مفاصل فرد را درگیر می کند.بعضی از افراد درد و تورم خفیفی دارند اما در مقابل افراد دیگر علایم شدیدتری دارند. مبتلایان به این بیماری دوره های بهبود و عود را خواهند داشت.یعنی در یک دوره ای علایم بیماری کم می شود و مبتلایان وضعیت خوب و در دوره ای که علام تشدید می شوند، وضعیت بدی خواهند داشت. این نوع آرتریت قابل درمان نیست اما با مصرف دارو قابل کنترل خواهد بود.در تعداد نادری از مبتلایان ممکن است نیازبه انجام عمل جراحی باشد.
عوامل تشدید کننده آرتریت (التهاب مفاصل) ناشی از پسوریازیس
این بیماری با اضافه وزن و فشار آوردن بر زانوها بدتر می شود.
بیشتر بخوانید :
علائم و درمان آرتریت روماتوئید نوجوانانمطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها