آیا با بی اختیاری می توانم به باشگاه ورزشی بروم؟

دکتر حمیدرضا بادلی

view

آیا با بی اختیاری ادرار می توانم باشگاه بروم؟

 

برای بسیاری از افراد ناگوار و خجالت آور است اگر بی اختیاری ادرار داشته باشند حتی اگر آن میزان فقط چند قطره باشد. اما این مشکلات دلیلی بر توقف فعالیت بدنی و رفتن به باشگاه (Gym) ورزشی نخواهد بود.

ورزش تاثیرات بسیار مثبتی بر بی اختیاری دارد، چون افزایش وزن یکی از دلایل مهم ضعف عضلات کف لگن است.

کسانی که بی اختیاری ادرار استرسی دارند اسفنکر(دریچه) خروجی ادرار نمی تواند در مقابل عواملی که باعث افزایش فشار شکم می شوند مانند سرفه، عطسه، افزایش وزن و بعضی از ورزش ها مقاومت نماید و باعث نشت ادرار از آن می شوند.

 

آیا با بی اختیاری می توانم به باشگاه ورزشی بروم؟

 

برای مدیریت و کنترل ادرار در محیط های ورزشی از این 5 روش مفید استفاده نمایید:

 

  1. به مثانه خود تمرین دهید، بسیاری از افرادی که بی اختیاری استرسی دارند تصور می کنند بلافاصله پس از احساس دفع باید برای تخلیه به دستشویی بروند در حالیکه این تصور ذهنی درست نیست. در واقع این تصور ذهنی نوعی مکانیسم دفاعی است که مغز به مثانه می فرستد تا قبل از پر شدن باید برای تخلیه به دستشویی بروید در حالیکه هنوز مثانه شما به حد قابل قبول پر نشده است.
  2. استفاده از تامپون (tampon):بسیاری از زنانی که از تامپون برای موارد عادت ماهیانه استفاده می کنند می دانند که تامپون می تواند تا حدی فشار به مجرای خروجی وارد آورد و دفع ادرار را کنترل نماید. اما باید به خاطر داشته باشید که تامپون موقتی است و پس از تمرین باید آن را بردارید.
  3. همیشه هیدراته باشید، باید به خاطر داشته باشید که مصرف کم مایعات در زمان ورزش تاثیرات بسیار بدتری به نسبت مصرف زیاد مایعات دارد. چون مصرف کم مایعات باعث نوعی تب، کاهش فشار خون، کاهش سطح هشیاری و حتی گاهی نارسایی ارگان هایی از بدن گردد. دوم اینکه در جریان کم آبی، ادرار غلیظ می شود که می تواند سبب تحریک بیشتر مثانه و افزایش نشت ادرار گردد. در صورت بروز مقدار بسیار کمی نشت بوی ادرار غلیظ  برای اطرافیان بسیار زننده تر است.
  4. بهترین ورزش را برای خود انتخاب کنید. بر اساس موازین علمی از ورزش هایی که نیاز به جست و خیز، دویدن، پریدن و تغییر مسیر ناگهانی دارند دوری نمائید. این ورزش ها تاثیری فشاری بسیار زیادی بر مثانه دارد که می تواند باعث افزایش نشت گردد. اما به جای آن ورزش هایی مانند شنا، یوگا و دوچرخه سواری استفاده کنید چون این ورزش ها با بالا کشیدن قفسه سینه می توانند فشار کمی به مثانه ایجاد نماید.
  5. در زمان ورزش از لباس های تیره استفاده کنید.اگر از نشت ادرار نگرانید حتی اگر از لباس ها و ابزارهای جلوگیری استفاده می کنید از لباس های ورزشی تیره ولباس های کتان ضخیم تر استفاده کنید چون این پارچه ها باعث جذب آب می شوند.

 

برای بی اختیاری ادرار تا حد امکان ورزش تان را متوقف نکنید.

 

منبع: health24.com
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

متخصصین

حمیدرضا بادلی

حمیدرضا بادلی

فوق تخصص کلیه کودکان

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید