تشخیص آلرژیهای غذایی در کودکان
دکتر حمیدرضا بادلی
شایع ترین نوع واکنش های آلرژیک در اثر مصرف شیر گاو و سایر مواد لبنی تولید شده از شیر گاو، سفیده ی تخم مرغ، غذاهای دریایی، گندم، آجیل، سویا و شکلات اتفاق می افتند.
آلرژی ها بدلیل تولید آنتی بادیها توسط سیستم ایمنی بدن ایجاد می شوند. این آنتی بادیها در واکنش به ترکیبات موجود در برخی مواد غذایی خاص مصرفی تولید می شوند و اغلب همراه با علایم آلرژی مانند آبریزش بینی، عطسه، سرفه و خارش است.
در کودکان بروز آلرژی می تواند همراه با درد شکم، نفخ، کرامپ، اسهال، راش های پوستی و تورم باشد. این واکنش ها، اغلب بلافاصله پس از مصرف یک ماده ی غذایی آلرژی زا اتفاق می افتند؛ اما گاهی نیز این واکنش ها ساعتها و یا روزها به تعویق می افتند. تشخیص آلرژیهای غذایی براحتی امکانپذیر نمی باشد. بروز عارضه ها و اختلالات دیگر نیز می توانند همراه با علایمی مشابه علایم آلرژی باشند.
بهتر است کودک را حتماً نزد پزشک متخصص آلرژی ببرید. معمولاً متخصصان آلرژی یک رژیم غذایی حذفی را در دستور کار کودک قرار می دهند. بدینگونه که هر یک از مواد غذایی که ممکن است باعث بروز آلرژی شده باشند. از زنجیره ی غذایی کودک به مدت کوتاهی حذف می شوند و تغییرات علایم بیماری مورد ارزیابی قرار می گیرد. پزشک همچنین ممکن است آزمایش پوست و خون را نیز برای بیمار تجویز نماید.
همچنین آزمایش RAST نیز ممکن است بکار رود. در این نوع آزمایش، نمونه ی خون کودک با عصاره ی مواد غذایی ترکیب می شود و سپس خون مورد بررسی قرار می گیرد تا مشاهده شود آیا ترکیب شدن با ماده ی غذایی خاص باعث تولید آنتی بادی گردیده است یا خیر. در صورتیکه یک ماده ی غذایی بعنوان عامل بروز آلرژی در کودکتان شناسایی شود، به توصیه ی پزشک، آن ماده ی غذایی باید از زنجیره ی غذایی کودک حذف گردد. از پزشک کودکتان بخواهید تا مواد غذایی جایگزین ماده ی غذایی حذف شده را به شما معرفی نماید.
دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها