درمان شب ادراری بزرگسالان

دکتر حمیدرضا بادلی

view

درمان دارویی شب ادراری زنان و مردان بزرگسال

 پزشک تان پس از بررسی های لازم ممکن است دارویی برای درمان شب ادراری بزرگسالی تجویز نماید. حتما پزشک تان باید از مشکلات ادراری در طی روز هم اطلاع کافی داشته باشند. دارویی به نام دسموپرسین (Minirin ) در شب ادراری بزرگسالان استفاده می شود که نقش آن کاهش تولید ادرار در طی شب است. گاهی هم دارویی به نام اکسی بوتینین (Oxybutinin) برای شل کردن عضلات مثانه استفاده می شود تا با این راه ، باعث افزایش حجم مثانه برای نگهداری بیشتر ادرار شود.

داروها اغلب توانایی لازم برای درمان شب ادراری بزرگسالان را دارند.

زنگ ادراری شب ادراری بزرگسالان

وسیله ای است که به لباس زیرتان وصل می شود و با تماس با ادرار به صدا یا با لرزاندن (ویبره) شما را از خواب بیدار می کند این وسیله برای افراد متاهل بخصوص آنهایی که در یک بستر با هم می خوابند بسیار مفید تر است. با استفاده از زنگ ادراری در شب ادراری بزرگسالان ، بتدریج بدن شما توانایی نگهداری بیشتر ادرار را پیدا می نماید و یا بیدار شدن از خواب برای تخلیه را می آموزد . زنگ های اداری جدید بر خلاف گذشته بسیار کوچک و دارای ویژگی منحصر به فردی هستند (برای خرید زنگ ادراری می توانید با این شماره تماس بگیرید 33110941-013)

 درمان غیر دارویی شب ادراری بزرگسالان

اگر چه از لحاظ علمی نیاز به شواهد بیشتری برای درمان با روش هایی هومیوپاتی، طب سوزنی و هیپنوتیزم وجود دارد ولی بعضی از بیماران از فواید درمان های مکمل در درمان شب ادراری بزرگسالان بسیار صحبت می کنند.

آیا خودم می توانم در درمان شب ادراری فعال باشم؟

پاسخ قطعا مثبت است. شما باید این اصول را رعایت کنید

نوشیدن مایعات در شب ادراری بزرگسالان

شما برای دفع مواد زاید بدن نیاز به نوشیدن 6 تا 8 لیوان مایعات (مانند آب، چای، و سوپ) در طی روز دارید که شایسته است در طی روز اغلب آن و در حوالی خواب مصرف مایعات خود را کم نمایید. بعضی از افراد با مصرف مواد کافیین، مانند قهوه، چای، کولا و بعضی مایعات گازدار شب ادراری آنها افزایش می یابد که در این مواقع باید از مصرف مواد یاد شده بپرهیزید (و یا حداقل عصر و شب استفاده نشود)

الکل و شب ادراری بزرگسالان

الکل بدلیل افزایش تولید ادرار و با محتوای بعضی از آنها مانند آبجو که با حجم زیادی آب همراه است، باعث تشدید آن می شود.

بیدار شدن در طی شب

باید قبل از خواب حتما برای دفع به دستشویی بروید. گاهی بعضی از بزرگسالان با بیدار شدن و یا زنگ گذاشتن در ساعت خاصی در طی شب از اتفاق شب ادراری جلوگیری می کنند. بخاطر داشته باشید با بیدار شدن با آلارم در طی اگر چه شب خشک خواهید داشت ولی این روش، درمان قطعی برای شما ایجاد نمی کند. اگر در طی شب از زنگ ساعت استفاده می کنید سعی کنید ساعت های بیداری را هر از گاهی تغییر دهید چون اگر عادت ایجاد شود مثانه هر زمان به آن ساعت رسید دیگر نگاهی به وضعیت خواب و بیداری شما ندارد و برای شما شب ادراری در همان ساعت به ارمغان می آورد.

آموزش مثانه

 اگر در طی روز به دفعات زیاد ادرار می کنید (تکرر ادرار)، سوزش یا اضطرار ادرار کردن دارید و یا شب ها تکرر ادرار دارید "آموزش مثانه" Bladder Training می تواند به شما کمک زیادی در این موارد کند.

مثانه به حالت طبیعی 450 سی سی ادرار را در خود جای می دهد اگر حجم معمول ادرارتان خیلی کمتر از این مقدار است باید سعی کنید در صورت بروز نیاز ادرار کردن، زمان دستشویی رفتن را بتدریج به تعویق بیاندازید، مثلا از روزهای اول از 5 تا 10 دقیقه شروع تا بتدریج بتوانید با  این کار حجم ادرارتان را افزایش دهید. باید بخاطر داشته باشدی برای آموزش مثانه، اراده جدی از ضروریات است.

روش های درمان عملی شب ادراری بزرگسالان

همیشه بخاطر داشته باشید که با اشتراک گذاشتن مشکلات، فرد بار مشکلات خود را با دیگران تقسیم می کند. با طرح این مسیله افراد نزدیک به شما همدردی و همراهی بیشتری پیدا می کنند.

شب ادراری در بسیاری از اوقات مانند یک سد سهمگین در ایجاد رابطه جدید مطرح می شود. بیان صادقانه این مسیله به صورت مستقیم با کسی که می خواهید رابطه جدید را با او شروع کنید بهترین راه حل در این زمینه است.

 استفاده از ملحفه های ضد آب، مشکل شب ادراری را حل نمی کند اما می تواند مشکلات تان را تا حدی زیادی کم نماید. از پارچه های نایلونی استفاده نکنید چون هم بوی بد ایجاد می کند و هم برای پوست تان مضر است.

ادرارهای که تازه از بدن خارج شده معمولاً بوی ندارد به همین دلیل سعی نمایید هر روز لباس و ملحفه ها را بشویید و در معرض هوا قرار دهید.

امیدوارم که نوشتار بالا در مورد شب ادراری زنان و مردان راهنمای خوبی برای بزرگسالانی که شب ادراری باشند.

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

متخصصین

حمیدرضا بادلی

حمیدرضا بادلی

فوق تخصص کلیه کودکان

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید