دندان در آوردن چه علائمی دارد؟

دکتر حمیدرضا بادلی

view

دندان دراوردن

دندان در آوردن

علاِئم

  • درد یا ناراحتی
  • بی قراری و یا تحریک پذیری
  • افزایش آب دهان
  • گریه بیش از حد
  • جویدن مکرر
  • لثه قرمز
  • لثه متورم
  • بی قراری در خواب

دندان در آوردن پروسه ای طبیعی است که در آن از لثه ها دندان رشد میکند.معمولا در کودکان شش تا هشت ماه شروع میشود.البته ممکن است زودتر یا دیرتر.شروع شود.با اینکه دندان در آوردن مشکلی نیست اما میتوانند ناراحت کننده باشد و باعث سر و صدای نوزادان شود.دندان در آوردن یکی از ذلایل بد خو شدن نوزادان است.گاهی اوقات والدین علایم دیگری مثله عفونت گوش را با دندان در اوردن اشتباه میگیرند.

خود مراقبتی در دندان در آوردن

معمولا علائم دندان در اوردن در خانه قابل درمانند. به کودک حلقه پلاستیکی مخصوص دندان در اوردن بدهید. خیلی از متخصصین اطفال حلقه های قابل انجمادی که درونشان مایع است را پیشنهاد نمیکنند زیرا خیلی سفت و یا احتمال نشتشان هست. لثه کودک را به ارامی با انگشت تمیز یا پارچه خنک تمیز ماساژ دهید. اگر کودک غذاهای جامد میخورد به او غذاهای سرد و نرم مثل سس سیب یا ماست بدهید. قبل از مصرف هر دارویی با متخصص اطفال مشورت کنید.

پزشک چگونه دندان در آوردن را تشخیص میدهد

متخصص اطفال از شما سوال پرسیده و دهان کودک را معاینه خواهد کرد

عوامل خطر ابتلا به دندان در آوردن

نوزاد بین چهار تا 36 ماهه

درمان دندان در آوردن

درمان برای دندان در آوردن شامل: حلقه دندان درآوردن با دوام. فرمول مسکن نوزاد حاوی استامینوفن یا ایبوپروفن. به نوزادان آسپرین ندهید، هر چند. مسکن موضعی می تواند بر روی لثه بمالید.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر کودک دندان در آوردن دردناکی دارد به متخصص اطفال مراجعه کنید.در صورت گریه طولانی و غیر قابل قطع کردن و تب بالا یا سختی در بیدار کردن سریعا به درمان نیاز است

انتظار میرود در دندان در آوردن

دندان در اوردن می تواند پروسه ی سخت و طولانی برای نوزادان و والدین باشد.معمولا اولین دندانها داندانهای پیشین فک پایین هستند.بعد دندانهای پیشین بالاو بعد دندان آسیا و باقی دندانها. چون دندان در آوردن باعث بدخلق شدن نوزادان میشود مهم است که علایم جدی گرفته شوند.اگر فرزندتان تب بالای 101 درجه فارنهایت اسهال یا بیش از حد بد خلق بود حتما به منخصص کودکان مراجعه کنید.ممکن است که چیز دیگری باعث این مشکلات شده باشد.

حقایقی درمورد دندان در آوردن

تا زمانی که کودک دو نیم تا سه ساله باشد تمام 22 دندان شیری باید رشد کرده باشند

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید