دیابت در کودکان

دکتر حمیدرضا بادلی

view

زمانیکه در عملکرد پانکراس خللی وارد شود پانکراس قادر به ترشح مقدار کافی انسولین نخواهد بود و یا اگر سلولهای بدن نتوانند از انسولین ترشح شده بخوبی استفاده نمایند فرد مبتلا به دیابت نوع دوم می شود.

انسولین به سلولهای بدن کمک می کند تا از گلوکز انرژی تولید نمایند. هورمون انسولین همچنین به بدن در ذخیره ی انرژی اضافی در عضلات و کبد کمک می نماید. در صورتیکه بدن به اندازه ی کافی انسولین ترشح ننماید، گلوکز وارد سلولهای بدن نمی شود و در نتیجه گلوکز بیش از اندازه در جریان خون باقی می ماند و باعث افزایش سطح قند خون فرد می گردد.

در صورتیکه این فرایند در طولانی مدت در بدن انسان رخ دهد می تواند باعث بروز دیابت در فرد گردد. سطح بالای قند خون می تواند باعث بروز مشکلاتی در ارگانهای بدن همچون چشم، قلب، سیستم عصبی و کلیه ها گردد. در صورتیکه سطح قند خون در فرد به مدت طولانی بالا باشد می تواند باعث بروز ابتلا به عارضه های عفونی در فرد گردد.

پزشکان در گذشته متصور بودند که دیابت نوع دوم فقط در بزرگسالان اتفاق می افتد اما امروزه مشخص شده که دیابت نوع دوم در کودکان نیز می تواند رخ دهد.

عوامل خطر بروز دیابت نوع دوم در کودکان شامل:

1- کم تحرکی و یا بی تحرکی در کودکان

2- داشتن اضافه وزن و چاقی

3- ابتلای سایر افراد خانواده به دیابت

دیابت نوع دوم در مراحل ابتدایی بیماری دارای نشانه های زیادی نیست. نشانه های ابتدایی ابتلا به دیابت نوع دوم شامل افزایش میزان ادرار در فرد، افزایش احساس تشنگی و کاهش وزن بی علت می باشند.

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید