شما هم شاید مانند بسیاری از افراد بزرگسال آزمایشات چک آپ دوره ای انجام میدهید؟ این آزمایشات که اغلب شامل قند خون FBS ،کلسترول Cholesterol ، تری گلیسیرید TG ، کلسترول خوب HDL ، کلسترول بد LDL ،کامل خونCBC و... هستند چه کمکی به پزشکان و شما می کنند.
شاید شما هم به دفعات شنیده اید که قند خون ، فشارخون بالا ، کلسترول و یا چربی بالا برای قلب و عروق مضر هستند. اما تا چه میزانی می توانند تاثیر گذار باشند؟ آیا مقیاسی برای میزان آسیب وجود دارد؟ اگر فقط کلسترول تان خوب باشد ابتلای تان به بیماری قلبی عروقی کم می شود؟
درگذشته و در دهه چهل میلادی تصور پزشکان از بیماری تصلب شرایین که بیماری قلبی و عروقی یعنی آنژین صدری Coronary Artery disease ، سکته قلبی Myocardial Infarction و سکته مغزی Cerebrovascular diseases یا انفارکتوس مغزی اجتناب ناپذیر است و همه به آن ابتلا می شوند و پزشک و بیمار نمی توانند کمکی به پیشگیری و درمان نمایند . از سویی تا آن زمان عوامل خطر یا ریسک فاکتور آنها شناخته نبود.
از آن زمان تا امروز بتدریج تاثیر هرکدام از عوامل خطر شناخته شدند. فشارخون بالا،کلسترول، قند خون، اثر حفاظتی کلسترول خوب و... تاثیر شان در سیر این بیماران مشخص شده است.
این شعار " عددهای قلب تان را بشناسید " از این تحقیقات که مهمترین آن "مطالعه فراگمینهام" است منشا گرفته اند. به کمک این مطالعه می توان "پیش بینی میزان خطر ده ساله ابتلا به بیماری قلبی عروقی ناشی از تصلب شرایین" را با درصد و تقریب نسبتا خوب بعمل آورد.
محاسبات خطر امروزه در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا، استرالیا، نیوزلند و بریتانیا با محاسبه گر های آنلاین مشابهی انجام می شود. که خوشبختانه با تلاش تیم علمی وبسایت دکترهمه ، محاسبه گر فارسی با همان دقت به نام "محاسبه گر ضربان تندرستی همه" در اختیار فارسی زبانان قرارگرفته است.
اما اگر این در صد شناخته شد ما و پزشک مان چه کمکی می توانیم به سلامت و طول عمر مان نماییم؟
با دستورات لازم پزشک و راهنماهای موجود مانند "فیلم آموزشی محاسبه گرضربان تندرستی همه"
در پایین همین صفحه و "راهنمای محاسبه گر ضربان تندرستی همه" شما می توانید به سلامت و طول عمر خود و عزیزتان بیافزایید.
امیدوارم مخاطبین عزیز با رعایت این اصول ساده کمک شایانی به خود و با آشنا کردن دیگر دوستان و فامیل به آنها در خود مراقبتی شان کمک نمایید.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها