علائم و درمان عفونت گوش میانی

دکتر مجید اصغرزاده

view

علائم و درمان عفونت گوش میانی

عفونت گوش میانی

علائم عفونت گوش میانی

  • درد یا ناراحتی
  • سرگیجه
  • تب
  • کاهش شنوایی
  • از دست دادن تعادل
  • احساس چرخش
  • گوش درد

بیشتر بخوانید :

پارگی پرده گوش

درباره عفونت گوش میانی

عفونت گوش میانی، شایع ترین نوع عفونت باکتریایی در کودکی است اما می تواند بزرگسالان را نیز درگیر کند.این عفونت های گوش اغلب به واسطه آلرژی ها، سرماخوردگی و عفونت سینوس ایجاد می شوند.زمانی که مجرای بینی به پشت حلق متورم و مسدود شود، باکتری یا ویروس ها شروع به رشد می کنند.که این موضوع باعث افزایش تدریجی چرک داخل گوش می شود و در نتیجه به پرده گوش فشار وارد می شود و باعث ایجاد درد و برخی اوقات از دست دادن شنوایی می شود.

چرک زیادی در گوش می تواند باعث از دست دادن شنوایی و تاخیر در به حرف آمدن شود. جراحی مجرای گوش در درمان عفونت مزمن گوش می تواند موثر باشد.در این جراحی پزشک سوراخ کوچکی در پرده گوش ایجاد می کند، سپس لوله ای را در گوش جاگذاری می کند و از آن طریق چرک را خارج می کند. وقتی چرک خارج شود، به جای آن هوا وارد گوش میانی می شود. قرار دادن این لوله در گوش اشکال در شنوایی ایجاد نمی کند. بسیاری از کودکان، بعد از جراحی شنوایی شان بهتر می شود. این لوله ها به مدت 6 تا 18 ماه در گوش می مانند و یا خود به خود یا توسط پزشک از گوش خارج می شوند.سوراخ که در پرده گوش ایجاد شده بود نیز به طور خود به خود بهبود می یابد.

خود مراقبتی در عفونت گوش میانی

استفاده از بطری آب گرم یا پارچه گرم استفاده از قطره های گوش برای کاهش درد مسکن( آسپیرین را از دسترس کودکان دور نگه دارید) ضد احتقان ها

پزشک چگونه عفونت گوش میانی را تشخیص میدهد

با گرفتن شرح حال و معاینه گوش این بیماری قابل تشخیص است.علاوه بر آن تست هایی برای سنجش شنوایی و ارزیابی بهتر پرده گوش نیز صورت می گیرد.

عوامل خطر ابتلا به عفونت گوش میانی

عوامل خطر این بیماری در کودکان عبارتند از: در معرض دود سیگار یا تنباکو بودن نوشیدن مایعات در پوزیشن دراز کش

درمان عفونت گوش میانی

درمان عفونت گوش داخلی عبارت است از: آنتی بیوتیک تراپی، نوشیدن مقادیر زیادی از مایعات، استفاده از ضد احتقان ها، درمان آلرژی، جراحی مجرای گوش برای درمان عفونت مزمن گوش

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

هر نوزاد 6 ماهه یا کم سن تری که تب و سایر علایم عفونت گوش را دارد، باید توسط پزشک ویزیت شود. کودکان بزرگتر از 6 ماه اگر علایمشان بعد از یکی دو روز بهتر نشد، یا درد شدید گوش یا تب بالا داشتند باید حتما به پزشک مراجعه کنند.

انتظار میرود در عفونت گوش میانی

اکثر عفونت های گوش که طی چند روز پیشرفت می کنند، باعث ایجاد درد و ناراحتی در گوش می شوند. نوزادانی که به عفونت گوش مبتلا می شوند، گریه می کنند، نق می زنند و مشکلاتی در خوابیدن نیز دارند. کودکان از درد گوش شکایت می کنند.هم نوزادان و هم کودکان ممکن است دچار تب خفیف شوند.بسیاری از عفونت های گوش طی دو تا سه روز به طور خود به خود بهبود می یابند.اما اگر علایم تشدید شوند، پزشک برای 10 روز آنتی بیوتیک تجویز می کند.حتی پس از درمان نیز ممکن است بیمار 3 تا 6 هفته ترشحاتی از گوش داشته باشد که به طور موقت (تا زمانی که ترشحات از بین بروند) باعث از دست رفتن شنوایی بیمار شود. عفونت مزمن گوش به پرده گوش آسیب می زند و ممکن است منجر به ناشنوایی دائمی شود.

عفونت گوش میانی

75% کودکان در آمریکا تا قبل از سه سالگی حداقل یک بار به عفونت گوش مبتلا می شوند.

عوامل تشدید کننده عفونت گوش میانی

با سرماخوردگی، آلرژی، لوزه سوم(بافتی که می تواند متورم شود و باعث مسدود شدن مجاری گوش شود)، مصرف سیگار و تنباکو و تغذیه با شیر خشک این عفونت تشدید می شود.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید