مواد غذایی حاوی لیگنان کدامند؟
پیش سازه های لیگنان ها در دانه های کنجد، توت ها، میوه ها، غلات سبوس دار و دانه های کتان یافت می شود.
در روده انسان پس از مصرف پیش سازه های لیگنان، لیگنانهای گیاهی به لیگنانهای انسانی تبدیل می شود. لیگنانهای انسانی، آنترودیول ها و آنترولاکتون ها می باشند که فعالیت استروژنی دارند و برای سلامت زنان بسیار مفید می باشند.
لیگنان و جلوگیری از بیماریها
در برخی از تحقیقات بعمل آمده، نتایج نشان داده اند که بین سطح لیگنان بدن و کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای همچون پوکی استخوان، عوارض قلبی و سرطان سینه ارتباط مستقیم وجود دارد.
وجود لیگنان در بذر کتان و کنجد
بذر کتان حاوی مقادیر بسیار زیادی لیگنان می باشد. اگر میزان استروژن بدن پایین باشد، لیگنانها به تکمیل سطح استروژن کمک می نماید و میزان استروژن را به تعادل می رساند. اثرات تعادل هورمونی فقط یکی از عملکردهای این ترکیبات گیاهی است که ممکن است برای سلامتی افراد مفید می باشد.
در تحقیقات بعمل آمده بر روی حیوانات، اثر ضد سرطانی لیگنان بذر کتان باعث کاهش احتمال بروز سرطان در حیوانات گردیده است. همچنین تحقیقات نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان یایسه که میزان بالایی از لیگنان را در رژیم غذایی خود مصرف می کنند، 15 درصد نسبت به افرادیکه از لیگنان کمتری در رژیم غذایی خود استفاده می کنند، کمتر است.
در یک مطالعه ی مقایسه ای صورت گرفته بر روی مصرف دانه ی کنجد و بذر کتان و اثر این دو بر کاهش خطر بروز سرطان پستان در موشها مشاهده گردید که دانه ی کنجد سبب کاهش سایز تومور می شود.
گرچه هر دو نوع این لیگنان ها سبب کاهش تکثیر سلولهای تومور گردیدند، اما بطور کلی لیگنان کنجد تاثیر بیشتری نسبت به دانه ی بذر کتان در کاهش رشد سلولهای تومور داشته است.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها