چرا بیوپسی کلیه انجام می شود؟
دکتر حمیدرضا بادلی
چرا بیوپسی کلیه انجام می شود؟
بیوپسی کلیه که با برداشتن بافت بسیار کوچکی از کلیه ها انجام می شود می تواند اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار نفرولوژیست های کودکان و نوجوانان و نفرولوژیست های بزرگسالان می دهد.
آیا بیوپسی کلیه در مورد همه بیماری های کلیه کمک کننده است؟
پاسخ خیر است. بیوپسی فقط در مواقعی انجام می شود که باصطلاح گلومرول ها(واحد های میکروسکوپیکی که در جریان بیماری هایی مانند سندروم نفروتیک و گلومرونفریت درگیر می شوند)، عروق بسیارکوچک، لوله های نفرون و بافت نگهدارنده آن در گیرند. گلومرول ها خود از سلول هایی مجزا تشکیل شده اند که فقط با میکروسکوپ و با بزرگنمایی آن قابل رویت هستند. در هر کلیه نزدیک به یک میلیون گلومرول و نفرون وجود دارد.
بنابراین می توان گفت بیماری های مانند سنگ، بیماری های مادرزادی و اصطلاحا در درگیری های ساختمان های بزرگ دستگاه ادراری کمکی به تشخیص نمی کند.
آیا قبل از بیوپسی آمادگی خاصی لازم است؟
آمادگی به روش نمونه گیری وابسته است. بعنوان مثال اگر کودک یا بزرگسالی که توانایی همکاری ندارد وبرای اجرا نیاز به بیهوشی مختصر دارند باید آمادگی لازم مانند ناشتایی از نیمه شب تا چند ساعت بعد از بیوپسی داشته باشد
بیشتر بخوانید: مراقبت های پس از بیوپسی کلیه کودکان و نوجوانان
آیا قبل از بیوپسی نیاز به آزمایش خاصی است؟
پاسخ بلی است. چون با این روش یک نیدل یا سوزنی از ناحیه پوست وارد کلیه ها می شود بنابراین از لحاظ انعقادی و سلامت سیستم آن مورد بررسی قرار گیرد.
بیوپسی کلیه چگونه انجام می شود؟
برای بیوپسی بیمار باید با بروی شکم بخوابد و پزشک مربوطه که معمولا نفرولوژیست می باشد با استفاده از سوزنی مخصوص به نام سوزن بیوپسی که در سال های اخیر تکامل بسیار خوبی پیدا کرده اند و باصطلاح اتوماتیک شده اند با استفاده از دستگاه سونوگرافی (با گاید اولتراسونوگرافی) وارد کلیه می شوند و حداقل دو نمونه از آن را برداشته و آن را به پاتولوژیست ارجاع می دهند تا متخصص پاتولوژی تشخیص نهایی را بگذارند.
آیا بیوپسی کلیه عارضه ای دارد؟
هر روش باصطلاح تهاجمی مانند بیوپسی عوارضی دارد مانند خونریزی، هماتوم، کم خونی، فیستول و ندرتا از دست دادن کلیه است.
بیشتر بخوانید: مراقبت های پس از بیوپسی کلیه
دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب
متخصصین
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها