چرا نشستن طولانی مدت برای سلامت مضر است؟
دکتر آزاده کریم حدیثی
تحقیقات نشان داده اند که نشستن های طولانی مدت برای سلامت ما مضر است حتی اگر فرد زمانی را نیز صرف ورزش کردن نماید.
عوارض نشستن طولانی مدت بر سلامت
در بسیاری از مطالعات انجام شده به ارتباط بین نشستن های طولانی مدت و ابتلا به بیماریهایی همچون چاقی افراطی، دیابت نوع 2، بعضی از انواع سرطان و مرگ زودرس اشاره شده است.
نشستن طولانی مدت باعث کاهش سرعت متابولیسم بدن شده و توانایی بدن در تنظیم قند خون و فشار خون تاثیر گذار است. بسیاری از بزرگسالان در انگلستان بیش از 7 ساعت در روز را می نشینند و یا دراز می کشند که این میزان با افزایش سن به ده ساعت افزایش خواهد یافت.
تماشای تلویزیون، کارکردن با کامپیوتر، مطالعه کردن، انجام تکالیف، مسافرت با ماشین، قطار و اتوبوس جزو فعالیتهایی هستند که نیاز به نشسیتن طولانی مدت دارد. متخصصان بر این باورند که نشستن طولانی مدت باعث ایجاد حالتی در بدن می شود که برای سلامتی مضر است.
افرادی که زمانهای طولانی در حال نشستن هستند اغلب دچار:
- 112درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت.
- 147 درصد افزایش خطر ابتلا به عارضه های قلبی عروقی
- 90 درصد افزایش مرگ و میر بدلیل عارضه های قلبی عروقی
- 49 درصد افزایش مرگ و میر به علل مختلف
در انگلستان به دلیل افزایش عارضه های ناشی از نشستن های طولانی مدت، دولت توصیه های جدید را در سال 2011 در جهت کاهش نشستن برای گروههای مختلف سنی منتشر نموده است. این توصیه ها حتی شامل افرادیست که به صورت منظم ورزش می نمایند، زیرا نشستن به مدت طولانی بعنوان یک عامل ایجاد کننده ی بیماری شناخته شده است.
چه مقدار نشستن بیش از اندازه است؟
برای کاهش خطر بی تحرکی بهتر است که هر فرد حداقل 150 دقیقه در هفته به ورزش بپردازد و همچنین زمان کمتری را صرف نشستن و دراز کشیدن بنماید. البته میزان دقیق نشستن برای هر فرد بنابر ویژگیهای فردی وی متفاوت است. مثلاً افرادی که از چاقی افراطی رنج می برند مسلماً میزان بیشتری نسبت به یک فرد لاغر باید به فعالیتهای پرتحرک بپردازد.
مقدار توصیه شده بی تحرک بودن در سنین مختلف
عدم تحرک در کودکان زیر 5 سال:
میزان زمان تماشای تلویزیون و یا مسافرت با ماشین یا اتوبوس باید به حداقل برسد. بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که عدم تحرک کودک، چاقی و اضافه وزن را برایش به همراه خواهد داشت.
عدم تحرک در جوانان:
تحقیقات حاکی از آنند که جوانان بدلیل استفاده از وسایل ارتباط جمعی مثل تلویزیون یا کامپیوتر به نظر می آید که بیشتر می نشینند. سعی کنید از همه ی افراد خانه برای انجام کارهای منزل مثل سفره گذاشتن استفاده کنید تا همه ی اعضای خانه تحرک داشته باشند.
عدم تحرک در بزرگسالان:
بزرگسالان بین 19 تا 64 توصیه می شود که در طول روز کمتر وقت خود را به نشستن اختصاص دهند. بجای استفاده از آسانسور از پله ها استفاده نمایند و هنگام صحبت کردن با تلفن راه بروند.
بیشتر بخوانید
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها