چرا نقرس گرفتم؟
دکتر حمیدرضا بادلی
نقرس نوع شایع و پیچیده آرتروز است که می تواند در هر کسی اتفاق بیفتد. این بیماری با حملات ناگهانی ، درد شدید ، تورم ، قرمزی و حساسیت مفاصل بخصوص در مفصل انگشت بزرگ پا مشخص می شود.
حملات نقرس می تواند به طور ناگهانی اتفاق بیفتد، غالباً با این احساس که انگشت بزرگ شما در حال آتش گرفتن است ، شما را از خواب شبانه بیدار می کند. مفصل آسیب دیده گرم ، متورم و آنقدر ظریف احساس می شوند که حتی وزن ورق روی آن ممکن است غیرقابل تحمل باشد.
علائم نقرس ممکن است بیاید و برود ، اما روش هایی برای مدیریت علائم و جلوگیری از تشدید آن وجود دارد که در مطالب وبسایت دکترهمه در خصوص آن توضیح داده شده است .
اگر سطح اسید اوریک بدن زیاد باشد، احتمالاً به نقرس مبتلا خواهید شد. عواملی که باعث افزایش سطح اسید اوریک در بدن شما می شوند عبارتند از:
تاثیر رژیم غذایی بر بروز نقرس.
خوردن رژیم غذایی سرشار از گوشت و غذاهای دریایی و نوشیدنی های شیرین شده با قند میوه (فروکتوز) باعث افزایش سطح اسید اوریک می شود که این امر خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد. مصرف الکل به ویژه آبجو نیز خطر نقرس را افزایش می دهد.
تاثیر چاقی در ابتلا به نقرس
اگر اضافه وزن دارید ، بدن شما اسید اوریک بیشتری تولید می کند و کلیه های شما برای از بین بردن اسید اوریک تلاش بیشتری خواهد کرد.
بیماریهای همراه و ابتلا به نقرس
برخی بیماری ها و شرایط، خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد. این موارد شامل فشار خون بالای درمان نشده و شرایط مزمن مانند دیابت ، سندرم متابولیک و بیماریهای قلبی و کلیوی است.
داروهای خاص تاثیرگذار بر نقرس
استفاده از دیورتیک های تیازیدی - که معمولاً برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود - و آسپرین با دوز کم نیز می تواند سطح اسید اوریک را افزایش دهد.
سابقه خانوادگی نقرس.
اگر سایر اعضای خانواده شما دچار نقرس هستند ، به احتمال زیاد به این بیماری مبتلا خواهید شد.
سن و جنس و تاثیر انها بر بروز نقرس.
نقرس بیشتر در مردان رخ می دهد ، این مسئله در درجه اول به این دلیل است که زنان معمولا از سطح اسید اوریک کمتری برخوردارند. اما پس از یائسگی، میزان اسید اوریک زنان به مردان نزدیک می شود. همچنین مردان احتمالاً زودتر - معمولاً بین 30 تا 50 سال - دچار نقرس می شوند ، در حالی که معمولاً در زنان بعد از یائسگی علائم ایجاد می شود.
نقش جراحی اخیر یا تروما در نقرس.
تجربه جراحی یا تروما اخیر با افزایش خطر ابتلا به حمله نقرس همراه است.
دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها