علل و علائم و درمان درد عصب سیاتیک
دکتر مهرداد تنگستانی نژاد
عصب سیاتیک
علاِئم
- درد یا ناراحتی
- ضعف
- بی حسی یا ذوق ذوق شدن
- دردمفصل
درباره سیاتیک
درد عصب سیاتیک شامل درد،کرختی،خستگی یا سوزن سوزن شدن پاها است. درد به دلیل یک آسیب به عصب سیاتیک که از پایین کمر شما تا باسن و پاها کشیده شده می باشد.عصب سیاتیک بزرگ ترین عصب بدن است.شاخه های این عصب با تمام اعصاب های ران و ساق ارتباط دارد.مشکلات پزشکی مثل یک دیسک ضعیف یا بیماری دژنراتیو دیسک باعث بسیاری از دردهای سیاتیک است.بارداری نیز می تواند باعث التهاب سیاتیک شود.اغلب،شما احساس درد ،کرختی،یا سوزن سوزن شدن در ران و پاهایتان اما نه در هردو طرف می کنید.
آیا میدانید در سنین 30 الی 50 سال شما آمادگی بیشتری برای التهاب سیاتیک دارید.ورزش منظم میتواند از سیاتیک جلوگیری کرده و به کاهش علایم کمک کند.
بیشتر بخوانید :
علل بروز دردهای سیاتیکخود مراقبتی در سیاتیک
شما اغلب می توانید سیاتیک را در خانه با پیشنهادات زیر درمان کنید:از یخ و گرما در ناحیه ای که آسیب دیده استفاده کنید،استفاده از کمپرس سرد در 2 و 3 روزاول برای کاهش تورم و درد.سپس از کمپرس گرم بعد از سرد استفاده کنید.برای پشت کمر حرکات کششی انجام دهید.ورزش کنید.کمی استراحت در ابتدا ممکن است به کاهش درد کمک کند اما استراحت بیش از یک یا دو روز می تواند علایم را بدتر کند.سعی کنید در پوزیشن جنینی با قرار دادن یک بالش در بین دو پای خود بخوابید.در صورت نیاز از مسکن های ضددرد استفاده کنید.
پزشک چگونه سیاتیک را تشخیص میدهد
برای تشخیص سیاتیک پزشک شما یک تاریخچه ی پزشکی از شما خواهد گرفت و معاینه ی فیزیکی انجام می دهد.همچنین ممکن است به عکس برداری اشعه ایکس،سی تی اسکن و ام آر آی نیاز پیدا کنید.
عوامل خطر ابتلا به سیاتیک
سن بالای 40 سال،داشتن یک شغل که نیازمند بلند کردن و چرخاندن اجسام سنگین است.برای مدت طولانی نشستن،دیابت.
درمان سیاتیک
درمان سیاتیک شامل:تجویز و مصرف داروهای مسکن درد،کشش یا درمان های فیزیکی،تزریق کورتیزون در بعضی موارد،طب سوزنی
چه زمان به پزشک مراجعه کنید
اگر کمر درد شما بیش از یک هفته طول کشید،اگر درد شدیدتر شد ویا اگر علایم سیاتیک را در هر دو پای خود دارید به پزشک مراجعه کنید.اگر درد پشت بعد از یک تصادف دارید ،اگر درد شدید ناگهانی دارید یا اگر مشکل در کنترل مثانه و روده ی خوددارید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
انتظار میرود در سیاتیک
درد سیاتیک یک علامت از سایر شرایط پزشکی مثل یک دیسک ضعیف،ورم مفاصل،سندرم پری فرمیس،تنگی نخاعی و یا آسیب به نخاع باشد.در بعضی از موارد،شما ممکن است نیاز به درمان بیماری های زمینه ای برای تسکین علایم سیاتیک اشته باشید.اما سیاتیک ممکن است بدون هیچ درمانی خوب شود.پزشک شما ممکن است یک سری تمرینات در خانه را برای تسکین علایم به شما پیشنهاد کند.
حقایقی درمورد آسیب سیاتیک
حدود 90%از مردم بدون نیاز به جراحی بهبود می یابند.
عوامل تشدید کننده سیاتیک
سرپا ماندن،نشستن،عطسه زدن،سرفه،خندیدن،به عقب خم شدن،بلند کردن اجسام سنگین،در وضعیت بد ماندن وراه رفتن همگی ممکن است علایم را بدتر کنند.استراحت در بستر بیش از یک تا دوروز نیز می تواند باعث بدتر شدن علایم شود.
بیشتر بخوانید :
علل کمردرد و راه پیشگیری از آنمطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها