هر یک از این 10 نشانه می توانند وجود بیماری کلیه را ثابت کنند
دکتر حمیدرضا بادلی
10 نشانه مهم شروع بیماریهای کلیه
اگر به این نشانه ها اهمیت دهید شاید خیلی زودتر از پیشرفت بیماری کلیه جلوگیری نمایید و زندگی خود را برای سالها یا تمام عمر از نقطه نظر عوارض روحی و روانی و هزینه های بسیار زیاد ناشی از نارسایی کلیه تضمین نمایید.
براساس آمار موجود کشوری از هر 10 نفر یک نفر به نوعی بیماری کلیه دارند که مهمترین عوامل خطر ایجاد کننده نارسایی کلیه در بزرگسالان بیماری پُرفشاری خون، دیابت، سابقه نارسایی کلیه در خانواده و سن بالای 60 سال هستند.
شاید در نگاه اول انجام تست آزمایشگاهی تشخیص نارسایی را به اثبات برساند اما این نشانه ها در بسیاری از اوقات قبل از مثبت شدن علایم آزمایشگاهی در افراد وجود دارند. بنابراین اگر دقت نمایید شما با دقیق بودن در این علایم ، می توانید درآینده سلامت تان تاثیرگذار باشد.
متاسفانه گاهی این علایم مشابه نشانه های بیماری های دیگر است که همین تردید و یا عدم آگاهی می تواند تشخیص بیماری را برای سالها به تعویق بیاندازد.
بیاد داشته باشید نارسایی مزمن کلیه ( CKD (Chronic Kidney Disease از زمان شروع تا بروز علایم نارسایی پیشرفته کلیه End stage renal disease) ESRD) سالها طول می کشد و بیماری یک شبه بروز نمی کند.
بنابراین به این 10 نشانه بیماری کلیه دقیق باشید:
1. ضعف عمومی ، به سرعت خسته می شوید و مانند گذشته تمرکز ندارید. بدلیل تجمع سموم ناشی از سوخت وساز بدن که به صورت عادی از کلیه ها باید دفع می شوند. البته کم خونی که از عوارض دیگر بیماری کلیه ها هستند علایم مشابه یاد شده را دارند.
2. خواب خوبی ندارید : کلیه سالم اعمال زیادی در بدن انجام میدهد. برداشتن سموم و مواد زاید، برداشتن آب اضافی بدن ، ساخت سلول های قرمزخونی، تنظیم املاح ضروری بدن و حفظ و قوی نگه داشتن استخوان های بدن از عمده وظایف مهمواصلی کلیه هاست
3. بیشتر از گذشته ادرار می کنید. اگر دفع ادرارتان بخصوص در شب بیشتر شد نشانه ای از درگیری کلیه می تواند باشد. البتهتکرر ادرار ممکن است بدلیل عفونت و یا بزرگی پروستات باشد.
4. دیدن خون در ادرار: کلیه سالم برای سلول های قرمز خون RBC مانند صافی یا فیلتر عمل می کند و مانع از دفع ادراری آن می شوند. اما درجریان بعضی از بیماری های کلیه این سد برداشته می شود و RBC وارد ادرار می شود. البته در جریان عفونت ، سنگ های کلیه و تومور هم سلول قرمز خون در ادرار وارد می شود.
5. وجود ادرار کف آلود: کف زیاد بخصوص اگر برای تخلیه آن در دستشویی نیاز فلاش تانک زدن مکررید نشانه پروتیین در ادرار است. نمای ظاهری آن شبیه تخم مرغ هم زده است
6. وجود پُف زیر چشم: ورم اطراف چشم از علایم ابتدایی وجود پروتیین در ادرار باشد. وجود پروتیین در ادرارنشانگر آسیب به گلومرول های کلیوی است. ادرم دور چشم نشان دهنده دفع زیاد پروتیین در ادرار است
7. ورم ساق و مچ پا: در مراحل پیشرفته نارسایی کلیه سدیم در بدن تجمع می یابد. البته ورم پا یا ساق در بیماری قلبی ، نارسایی کبدی وبیماریهای وریدی پا مانند واریس هم دیده می شوند.
8. اشتهای خوبی ندارید: از علایم شایع بیماری های مختلف مانند نارسایی کلیه است که در این حالت هم بدلیل وجود سموم و یا توکسین ها و کمی خونی یا آنمی کلیوی ایجاد می شود
9. کرامپ عضلانی: گرفتگی عضلانی از نشانههای اختلالات املاحی مانند کلسیم در جریان نارسایی کلیه ایجاد می شوند.
10. پوست خشک و خارش دار دارید. به دلیل تجمع املاحی است که در حالت عادی توسط کلیه از بدن خارج می شوند
اگر هر یک علایم یادشده بالا را در خود احساس کردید با مراجعه حضوری به پزشکتان و یا از طریق ویزیت آنلاین که بزودی در این وبسایت به شما ارایه خواهد شد از پیشرفت بیماری کلیه و عواقب شدید ناشی از نارسایی جلو گیری نمایید.
دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها