راههای برانگیختن حواس و توجه نوزاد

دکتر حمیدرضا بادلی

view

حس بویایی:

نوزاد از بدو تولد دارای حس بویایی تکامل یافته است و بوی مادر خود را از همان روز اول می شناسد، در طول هفته ی اول تولد نوزاد کم کم بوی خاص تمام اطرافیان خود را خواهد شناخت. نوزادان حتی بوی شیر مادر را به خوبی می شناسند و قادرند آن را از شیر خشک تمایز دهند. البته این موضوع از ماه سوم یا چهارم می تواند حین خواب تبدیل به یک معضل گردد. زیرا حین خواب، نوزاد بوی شیر را احساس می کند و از شما در طول شب تقاضای شیر خواهد نمود. نوزاد همچنین از بوها برای شناخت محیط استفاده می نماید و امنیت و خطر را از روی بوها می تواند درک نماید. والدین چه باید بکنند:
 دکتر مارکوییس معتقد است که همیشه از محصولات همیشگی برای کودکتان استفاده نمایید، زیرا کودکان چیزهای آشنا را بیشتر دوست دارند. البته از محصولاتی که معطر هستند بهتر است کمتر استفاده کنید. هنگام انتخاب پودر لباسشویی برای کودکتان حتماً از انواع غیر معطر آن استفاده کنید. همچنین سعی کنید از مصرف عطرهای تند اجتناب نمایید. برای تکامل بیشتر حس بویایی کودک بهتر است او را در برابر بوهای مختلف قرار دهید، و برایش در مورد هر یک از این بوها صحبت نمایید. اینگونه زبان کودک نیز بهتر تکامل می یابد.



حس چشایی:

غده های چشایی نوزد در روز تولد او تکامل یافته هستند. نوزاد در بدو تولد طعم شیرین را به طعم های دیگر ارجحیت می دهد. نوزاد قادر است طعم غذاهایی را که مادر مصرف نموده از روی شیر مادر تشخص دهد. به همین خاطر است که پس از مصرف بیسکوییت های شور نوزاد تمایل کمتری نسبت به خوردن شیر مادر دارد اما پس از مصرف یک تکه کیک توسط مادر، نوزاد اشتهای سیری ناپذیری نسبت به شیر مادر پیدا می کند و تمایل بیشتری به خوردن شیرمادر نشان می دهد.

والدین چه باید بکنند:

وقتی نوزاد خود را از شیر مادر تغذیه می کنید سعی کنید از انواع غذاها مصرف نمایید. از 6 ماهگی سعی کنید نوزاد خود را با انواع غذاها و طعم ها آشنا کنید. اگر در خانواده تان سابقه ی بروز آلرژیهای غذایی و یا اگزما وجود دارد حتماً پیش از تغذیه ی کودک با انواع مواد غذایی با پزشک خود مشورت نمایید.

اگر احساس می کنید که برخی از حواس کودکتان به درستی شکل نگرفته و کودک از لحاظ بینایی یا شنوایی دچار مشکل است حتماً به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. مشکلات شنوایی از شایع ترین مشکلات نوزادان است که باید اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود می تواند بسیار کمک کننده باشد.

منبع: parents.com
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید