ویتامین D : قهرمانی رسانه ای که باید در بسیاری از فواید آن تردید کرد
دکتر حمیدرضا بادلی
نباید از ویتامین D به این اندازه امید داشت
میلیون ها نفری که ویتامین D می گیرند باید مصرف آن را قطع کنند. براساس مطالعه ای که به تازگی صورت گرفته و در ژورنالی بسیار معتبر به نام لانست Lancet چاپ شده است.
بسیاری از مردم دنیا بدنبال راه حلی صریح اند که بدون هرگونه تلاشی آنها را برعلیه بیماری ها محافظت نماید. ویتامین D مدت ها بود که چنین انتظاری را برآورده می کرد یعنی از پیشگیری از سرطان تا تقویت استخوان ها
اما خبرناگوار آن است که در این مطالعه جدید که در ژورنالی بسیار معتبر بنام لانست چاپ شده است ویتامین D را بی اثر برای درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماریها میداند. تحقیق جدید که در لانست دیابت و اندوکرینولوژی چاپ شده است به 81 مطالعه کار آزمایی دیگر استناد کرده که همگی بدنبال این سوال بوده اند که آیا ویتامین D می تواند افراد را در مقابل شکستگی مصون و قوام استخوانی را بهبود بخشد.
اما این یافته ها بسیار متضاد، به نسبت دیدگاه های قبلی بوده و بقولنویسنده اصلی مقاله ادله کمی وجود دارد که ویتامین D بتواند در بهبود سلامت سیستم عضلانی اسکلتی به این اندازه مفید باشد. اما باید بخاطر داشت که این ویتامین برای افرادی که در معرض ابتلا به بیماری راشیتیسم یا نرم استخوانی و استئومالاسی هستند بسیار مفید است.
آماری که از آمریکا می آید نشان می دهد که حدود 40 درصد بزرگسالان مسن از این ویتامین برای جلوگیری از موارد یاد شده بالا استفاده می نمایند. ولی نویسنده این مطالعه از دانشگاه ابردین می گوید چنین امیدی از این دارو نباید داشت.
این تحقیق بسیار گسترده همسو با مطالعات متاآنالیز معتبر و کارآزمایی بالینی است که معتقد بودند که ویتامین D در پیشگیری از سرطان و شکستگی ها تاثیری ندارد و مصرف بیش از اندازه باعث بروز سنگ های ادراری خواهد شد.
اگر تمایل دارید بیشتر در این مورد مطالعه نمایید شما را به مقاله ای دیگر به زبان انگلیسی ارجاع می دهم بنام " مردی که آمریکا را به ویتامین D فروخت". این مقاله بسیار خواندنی و آموختنی است.
The Man Who Sold America On Vitamin D
دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها