فیبروز سیستیک باعث سفتی مخاط می شود.
در واقع مخاط تولید شده به قدری غلیظ می شود که مسیر عبور هوا از ریه ها را مسدود می نماید. در نتیجه تنفس برای فرد سخت می شود.
تولید مخاط محل مناسبی برای رشد باکتریها می باشد و در نتیجه امکان بروز عفونت در ریه ها افزایش می یابد. ایجاد مخاط از تولید آنزیم های گوارشی جلوگیری می نماید. بدن برای هضم مواد مغذی درون غذاهای مصرفی مانند چربیها و کربوهیدارتها نیاز به این آنزیم ها دارد .
در افراد مبتلا به فیبروز کیستیک میزان زیادی از نمک بدن از طریق تعرق دفع می شود. دفع بیش از اندازه ی نمک از طریق تعرق باعث از بین رفتن تعادل مواد معدنی در بدن انسان می شود و سلامت انسان را به خطر می اندازد و باعث بروز شرایط زیر می شود:
عوارض ابتلا به کیستیک فیبروزیس
کمبود آب بدن، خستگی، ضعف، افزایش ضربان قلب، سطح فشار خون پایین، سکته، و در برخی موارد نادر باعث بروز مرگ می شود.
در امریکا حدود 30 هزار نفر مبتلا به فیبروز کیستیک هستند و هر سال حدود 1000 نفر به تعداد مبتلایان به فیبروز سیستیک اضافه می شود.
حدود 60 سال پیش، در اغلب موارد، افراد مبتلا به فیبروز کیستیک قبل از سن مدرسه از دنیا می رفتند. اما امروزه افراد مبتلا به فیبروز کیستیک حدود37 سال زندگی می کنند.
بیماری فیبروز کیستیک یک بیماری ارثی است. برای آنکه فردی مبتلا به فیبروز کیستیک گردد، هر دو والد باید ناقل ژن این بیماری باشند تا فرد بتواند مبتلا به آن شود. 25 درصد کودکان والدین ناقل فیبروز سیستیک به این بیماری مبتلا می شوند.
بیشتر بخوانید:
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها