آیا کلیه ها در بدن با ما پیر می شوند؟

دکتر حمیدرضا بادلی

view

در هر سنی ممکن است بیماری کلیه وجود داشته باشد اما آنهایی که سن بالاتر از 60 سال دارند احتمال وجود بیماری کلیه درآنها بیشتر است.

کلیه ها هم با ما پیر می شوند



براساس مطالعه اخیر که در دانشگاه جان هاپکینز انجام شده بیش از نیمی از افراد مسن تر از 75 سال ، بیماری کلیه دارند. یعنی افرادی که بیشتر از 60 سال دارند بیشتر از دیگر افراد کم سن تر مبتلا به بیماری کلیه می شوند.






بسیاری از مردم نمی دانند که با افزایش سن بصورت معمول کارکرد کلیه ها هم کاهش می یابند. بسیاری از افراد مسن نمی دانند مشکل کلیه دارند و زمانی به آن مشکل واقف می شوند که امکان جبران وجود ندارد.

درامریکا "بنیاد ملی کلیه" NKF به افراد بالای 60 سال تاکید می نماید که:

  1. حتما برای احتمال وجود بیماری کلیه بررسی های لازم انجام شود.
  2. توصیه NKF آن است که سالیانه یک بار آزمایش ساده ادرار برای آلبومین یا پروتیین و یک آزمایش ساده خون هم برای کارکرد کلیه ( اوره و کراتینین) انجام دهند.
  3. توصیه مهم دیگر آنها برای کسانیکه در معرض خطر بیشتری هستند مانند بیمارانی که دیابت، فشارخون بالا و یا سابقه بیماری کلیه در خانواده دارند بررسی های سالیانه باید از سن کمتر از 60 سال شروع شود.

اغلب بیماری های کلیه بسیار بی سرو صدا شروع می شوند و بسیاری از افراد مبتلا تصور نمی کنند که دچار بیماری کلیه هستند. آگاهی از وجود بیماری کلیه بخصوص آنهایی که که ریسک بالای این بیماری ها را دارند مهمترین راه در پیشگیری و ممانعت از پیشرفت بیماری های کلیه است.

آسیب کلیه چگونه تشخیص داده می شود ؟

کاهش پالایش خون و وجود آلبومین در ادرار مهمترین نشانه وجود آسیب کلیه هاست که اگر پزشک و بیماربه این تشخیص رسیدند به کمک هم می توانند از پیشرفت آسیب کلیه جلوگیری نمایند.

بطور خلاصه می توان درمورد بیماری های کلیه می توان گفت :

  1. بیماری های کلیه می توانند باعث مرگ بیمار شوند.
  2. از سالگی به بعد هر سال کارکرد کلیه ها باید بررسی شوند
  3. افرادی که در معرض خطر بیشتربیماری های کلیه هستند مانند بیمارانی که دیابت، فشارخون بالا و یا سابقه بیماری کلیه در خانواده دارند بررسی های سالیانه باید از سن کمتر از 60 سال شروع شود.
  4. در امریکا از هر 7 نفر یکی از آنها بیماری کلیه دارند

امیدوارم که با رعایت موارد بالا زندگی آرامی را برای خود در سالخوردگی رقم بزنید.

منبع: NKF
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید