در پژوهش های صورت گرفته مشخص شده که نیمی از جمعیت آمریکا از خواب کافی برخوردار نیستند، با این وجود درصد کمی از این افراد به بهبود کیفیت خواب خود فکر می کنند. البته در این میان افرادی نیز هستند بر این باورند که خواب کمتر می تواند برای انسان مفیدتر باشد و به دنبال این هستند تا خود را به کمتر خوابیدن عادت دهند. اما این موضوع نمی تواند صحت داشته باشد زیرا بدن انسان به خواب کافی بمنظور عملکرد بهتر نیاز دارد.
بسیاری از افراد تمایلی به صحبت کردن پیرامون خطرات فراوان ناشی از خواب ناکافی ندارند. کمتر از 30 درصد بزرگسالان قویاً بر این باورند که بی خوابی می تواند باعث کاهش عملکرد حافظه، بروز بیماریهای قلبی، سکته های مغزی، دیابت و ... گردد. اثرات اختلال خواب، خود را در کل بدنتان نشان می دهد.
کیفیت خواب و ملاتونین
کیفیت خواب به شکل پیچیده ای با سطوح هورمونهایی همچون هورمون ملاتونین در ارتباط است. در صورتی که به بی هپخوابی دچار شوید، تولید هورمون ملاتونین در بدنتان دچار بی نظمی می گردد.
بی نظمی در تولید ملاتونین باعث بروز مشکلات بسیاری برای بدن می تواند شود، زیرا ملاتونین از گسترش و تکثیر انواع سلولهای سرطانی جلوگیری می نماید و همچنین می تواند باعث خود تخریبی سلولهای سرطانی گردد. بی خوابی همچنین می تواند میزان ترشح هورمون تنظیم چربی – لپتین- را کاهش دهد و بر میزان ترشح هورمون گرسنگی اثر بگذارد.
بی خوابی و ترشح هورمون گرسنگی
بی خوابی می تواند باعث افزایش ترشح گرلین شود. گرلین هورمون گرسنگی است در نتیجه بیخوابی می تواند باعث افزایش گرسنگی و اشتها در افراد شده و پرخوری و افزایش وزن را در فرد به همراه داشته باشد. در دیگر پژوهشهای صورت پذیرفته نتایج نشان داده اند که کاهش خواب فرد از 5/7 ساعت و 5/6 ساعت در شب می تواند افزایش فعالیت ژن های مرتبط با التهاب، تحریک پذیری سیستم ایمنی، دیابت، خطر ابتلا به سرطان و استرس را به همراه داشته باشد.
نتایج حاکی از آن بوده اند که خواب ناکافی یا خواب کم یکی از موثرترین عوامل ایجاد درد در بزرگسالان بالای 50 سال می باشد. اگر برای خوابیدن دچار مشکل هستید آنرا سرسری نگیرید. داشتن یک خواب مناسب و باکیفیت باعث می شود تا زندگی تان لذت بخش تر و بدنتان سالم تر باشد.
پس سعی کنید تا کیفیت خواب خود را بهبود ببخشید تا از بروز بسیاری از بیماریها اجتناب نمایید. انجمن کنترل و پیشگیری از بیماریها در ایالات متحده هشدار داده است که خواب ناکافی تبدیل به یک اپیدمی عمومی شده است که با افزایش تصادفات وسایط نقلیه موتوری و خطرهای شغلی و پزشکی ارتباط دارد.
خواب ناکافی و ابتلا به بیماریها
خواب ناکافی احتمال بروز بیماریهای مزمن همچون فشار خون بالا، دیابت، افسردگی، چاقی و نیز سرطان را بالا می برد و افزایش نرخ مرگ و میر و کاهش کیفیت زندگی را به همراه دارد
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها