بی اختیاری ادرار پس از جراحی پروستات در مردان
دکتر حمیدرضا بادلی
بی اختیاری ادرار پس از جراحی پروستات در مردان شایع است
ضعف مثانه یا بی اختیاری ادرار از مشکلات شایع بعد از عمل جراحی پروستات مردان می باشد. بسیاری از مردان بی اختیاری ادرار پس از عمل جراحی پروستات را ناراحت کننده ترین مشکل خود پس از جراحی میدانند.
اما باید به خاطر داشته باشید که این مشکل یا بی اختیاری ادرار پس از جراحی پروستات با گذر زمان و ظرف ۶ تا ۱۲ ماه در بسیاری از افراد بهبودی کامل اتفاق میافتد
دلیل بی اختیاری ادرار پس از عمل جراحی پروستات چیست؟
پروستات غدهای است که در سیستم تولید مثل بدن فعالیت می کنند. اندازه آن تقریباً برابر یک گردو و در کف مثانه قرار دارد. مجرای ادرار که ادرار و مایع سمن و یا مایع منی را به بیرون از بدن انتقال می دهد دقیقاً از میان غده پروستات گذر می کند.
مجرای ادرار دقیقاً از محلی که به مثانه وصل می شود از عضلات حلقوی شکل (شبیه دیافراگم دوربین) ساخته شده است که به آن اسفنکتر ادراری می گویند که نقشی شبیه دریچه دارد. این اسفنکتر، در بیشتر اوقات بسته می باشد و مانع از حرکت ادرار به بیرون می شود اما با کنترل مغز و یا اراده فرد اجازه باز شدن و در نتیجه تخلیه ادرار را پیدا میکند. البته گروه دیگری از عضلات نیز در پایین پروستات قرار دارند که به اصطلاح به آنها عضلات کف لگن گفته می شود. اگر اسفنکتر یاد شده در جریان جراحی پروستات آسیب ببینند میتواند باعث بی اختیاری ادرار در فرد گردد.
علایم بی اختیاری ادرار چیست؟
بی اختیاری ها زمانی اتفاق میافتد که فشار داخل شکم افزایش یابد که این افزایش فشار به مثانه نیز انتقال پیدا میکند. اگر اسفنگتر و عضلات کف مثانه به خوبی عمل نکنند در مواقع افزایش فشار داخل شکم بی اختیاری ادرار اتفاق خواهد افتاد.
به این حالت به اصطلاح بی اختیاری استرسی stress incontinence گفته می شود. عواملی که میتوانند باعث افزایش فشار داخل شکم شوند شامل سرفه کردن، عطسه، فریاد کشیدن، خندیدن، پریدن، راه رفتن، خم شدن، حرکت از حالت خوابیده به نشسته و یا نشسته به ایستاده می باشد.
آیا بی اختیاری ادرار پس از جراحی پروستات بخودی خود بهبود مییاب؟
بی اختیاری ادرار به تدریج و با گذر زمان بهبود می یابد اما با یادگیری نحوه کنترل عضلات کف مثانه شما می توانید به این بهبودی سرعت بیشتری بدهید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد تمرین عضلات کف مثانه کلیک کنید.
چه کسی می تواند برای درمان بی اختیاری ادرار ناشی از جراحی پروستات به بیمار کمک کند؟
برای درمان بی اختیاری ادرار ناشی از جراحی پروستات اول از همه جراح کلیه یا به اصطلاح ارولوژیستی که جراحی را انجام داده است بهترین کمک و اقدامات لازم را فراهم خواهد کرد.
اما گاهی مراکزی مانند کلینیک های بی اختیاری ادرار که در آن به صورت تخصصی به اینگونه بیماران کمک می کنند نیز میتوانند مفید واقع شوند.
در این گونه مراکز گاهی آموزش تقویت عضلات کف لگن به همراه فیزیوتراپی های مخصوص ناحیه ی لگن میتوانند بسیار کمک کننده باشند.
اگر دچار بی اختیاری ادرار ناشی از جراحی پروستات شده اید نگران نباشید در بسیاری از مواقع این مشکل با گذر زمان بهبود می یابد
دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها