آیا می دانید چقدر در روز می توانید نمک مصرف کنید؟
بر طبق نظر محققان، مصرف بیش از 5 گرم نمک در طول روز به بزرگسالان توصیه نمی شود.
5 گرم نمک معادل چند قاشق می باشد؟
5 گرم معادل یک قاشق غذاخوری نمک می باشد.
آیا کاهش مصرف نمک می تواند به سلامت افراد کمک کند؟
بله، حتی تغییر کمی در میزان نمک مصرفی روزانه ی افراد می تواند کمک شایانی به کاهش آسیب های ناشی از مصرف بیش از اندازه ی نمک کند و به حفظ سلامت افراد کمک کند.
در انگلستان متوسط مصرف روزانه ی نمک 9 گرم می باشد.
آیا 5 گرم نمک شامل مواد غذایی هم می شود؟
بله حدود سه چهارم نمک دریافتی بدن از غذاهایی که در طول روز مصرف می شوند تامین می گردد. بنابراین سعی کنید در هنگام خریداری مواد غذایی به برچسب روی آن توجه نمایید و حتی الامکان از محصولاتی خریداری نمایید که از میزان نمک کمتری برخوردار هستند.
میزان سدیم نشاندهنده میزان نمک موجود در ماده غذایی نیست.
گاهی فقط میزان سدیم موجود در مواد غذایی بر روی بسته بندی آنها قید می شود؛ در صورتیکه میزان سدیم موجود در یک ماده ی غذایی را ضرب در دو و نیم کنید، آنگاه عدد بدست آمده نشانگر میزان نمک موجود در آن ماده ی غذایی می باشد.
بطور کلی سعی کنید نمکدان را از سفره ی غذای خود حذف نمایید.
امروز نمکهای کم سدیم نیز در بازار موجودند که می توانید با خریداری این نوع از نمکها به حفظ سلامت خود کمک کنید.
البته به نقل از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش 14نوع مختلف نمک وجود دارد
14نوع مختلف نمک کدامند
نمک سیاه (BLAEK SALT)
این نمک، تصفیه نشده و حاوی املاح است. رنگ این نمک به جای سیاه، صورتی خاکستری است و طعم سولفوری دارد و معمولاً درغذاهای هندی استفاده می شود.
نمک سلتیک (CELTIC SALT)
نام دیگر آن نمک خاکستری دریای فرانسه است. این نمک را از آب اقیانوس آرام در ساحل بریتانی فرانسه تهیه می کنند و حاوی میکرو مینرال است. این نمک دستی تهیه می شود، بدین ترتیب که آب دریا را در سینی های چوبی ، بدون تماس با فلز خشک می کنند.
نمک زبر (COARSE SALT)
دانه های نمک زبر درشت تر است. آشپزهای حرفه ای بیشتر تمایل دارند از این نمک استفاده کنند چون راحت تر می توانند آن را با انگشت به غذا اضافه کنند. این نمک رطوبت کمتری دارد، از این رو ماندگاری اش بیشتر است. از این نمک برای طعم دادن به انواع غذاها خصوصاً گوشت و ماهی، سوپ ها و خورش ها استفاده می کنند.
نمک ورقه ای (FLAKE SALT)
نمک ورقه که شباهتی به دانه های برف دارد، با فرآیند طبیعی تاثیر باد و آفتاب تهیه می شود. آب شور را در سینی های پهنی قرار می دهند و پس از غلیظ شدن کمی حرارت می دهند تا ورقه های نمک حاصل شود.
گل نمک (FLEUR DE SALT)
گل نمک از قدیمی ترین چاشنی ها است. این نمک خودجوش، کریستال هایی است که بطور طبیعی روی گودال های آب در حال تبخیر در شرایط آب و هوایی خاص تشکیل می شود و توسط سینی هایی از روی آب گودال جمع می شود. این نمک در فرانسه در منطقه ای بنام گراند (GUERANDE) به دست می آید و در هر منطقه آن را با طعم و عطر خاصی تهیه می کنند. این نمک برای طعم دادن به سالاد، سبزیجات بخارپز و گوشت های کبابی بسیار مناسب است.
نمک دریای فرانسه (FRENCH SEA SALT)
این نمک از آب دست نخورده ی اقیانوس اطلس بدست می آید. برخلاف نمک های معمولی موجود در آمریکا ، معمولاً تصفیه نشده است. از این رو بیشتر میکرومینرال های موجود در آب دریا را دارد. برای طعم دادن به سالاد، سبزیجات پخته و گوشت های کبابی بسیار مناسب است و هم به صورت آسیاب نشده و زبر و هم به صورت ساییده شده در دسترس مردم است.
نمک خاکستری (GREY SALT)
نام دیگر آن نمک دریای سِلتیک است. نمکی مرطوب و تصفیه نشده است که در سواحل فرانسه تهیه می شود. رنگ آن خاکستری روشن است و گاهی رگه هایی از رنگ بنفش در آن دیده می شود. تهیه آن به همان روش دستی قدیمی است. این نمک در سال های اخیر شهرت زیادی در دنیای آشپزی یافته و به نظر بعضی ها بهترین نمک موجود است و به صورت دانه های درشت و پودر شده در دسترس است.
نمک ساییده (GRINDER SALT)
این نمک معمولاً بصورت کریستال های درشت و خشکی در دسترس است که برای آسیاب کردن مناسب است . کریستال های سفید این نمک به راحتی در آسیاب پودر می شوند و این به دلیل رطوبت پایین آن است.
استفاده آن برای طعم دادن به غذا، در سر سفره است. نکته قابل توجه این است که حتماً باید با آسیاب سرامیکی یا پلاستیکی آسیاب شود ، زیرا این نمک موجب پوسیدگی فلز حتی استیل های ضد زنگ می شود، بنابراین طعم نمک تغییر می کند.
نمک دریای هاوایی (HAWAIIAN SEA SALT)
نام دیگر این نمک ALAEA یا نمک سرخ هاوایی است. سنت مردم هاوایی استفاده از این نمک در سرسفره است. برای طعم دادن به این نمک یک نوع گِل گدازه ای بومی آن منطقه به این نمک اضافه می شود که قرمز رنگ و محتوی اکسید آهن است و یک نوع طعم رسیدگی به نمک می دهد. استفاده ی این نمک در طعم دادن به غذاهای سنتی هاوایی مثل کباب ها و شیشلیک های مخصوص است.
نمک دریای ایتالیا (ITALIAN SEA SALT)
آن را نمک دریایی سیسیل هم می نامند، زیرا از آب های کم عمق دریای مدیترانه در سواحل سیسیل تهیه می شود. این یک نمک طبیعی غنی از عناصر مختلف از قبیل ید، فلوراید، منیزیم و پتاسیم است و درصد کلرورسدیم آن خیلی کمتر از نمک معمولی است. از این رو میزان شوری آن نیز کمتر است. در فصل بهار سینی های نمک گیری را از آب دریا پر می کنند و حرارت آفتاب سیسیل و بادهای قوی ای که از آفریقا می وزند، آب را تبخیر می کنند و نمک بدون تصفیه کردن، به شکل ساییده مورد استفاده قرار می گیرد. این نمک طعم مطبوع و دلپذیری دارد و آزار دهنده نیست و در تهیه سالاد ، سس ها و غذاهای سرخ شده مورد استفاده قرار می گیرد.
نمک طبیعی (ORGANIC SALT)
اگر چه نمک یک ماده گیاهی یا پرورشی نیست که بتوان آن را جزء دسته بندی های ارگانیک و غیرارگانیک قرار داد، ولی حداقل سه کارخانه این نوع نمک را تولید می کنند. بدین ترتیب که آب مصرفی برای تهیه نمک باید کاملاً سالم و خالص باشد و بهداشت در تمام مراحل تهیه و بسته بندی نمک رعایت کامل شود. این سه کارخانه در فرانسه (NATURE AND PROGRESS)، در نیوزلند (BIO – GRO) ، و در ونیز (SOIL ASSOCIATION CERTIFIED) مشغول به کار هستند.
نمک دریا (SEA SALT)
نمک دریا به طور کلی به نمک هایی گفته می شود که مستقیما از آب دریا یا اقیانوس به دست آیند. آب را توسط کانال هایی وارد سینی های سفالی نمک گیری می کنند تا نور خورشید و وزش باد، به طور طبیعی موجب تبخیرآب و تهیه نمک شود. در تهیه انبوه ، آن را به انداره دیگر نمک ها تصفیه نمی کنند و حاوی املاح دیگری چون آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، منگنز، روی و ید است. طرفداران این نوع نمک از طعم خالص و فواید املاح موجود در این نمک صحبت به میان می آورند. بهترین مکان های تهیه این نوع نمک ، دریای مدیترانه ، دریای شمال و اقیانوس اطلس (خصوصاً در ساحل بریتانی فرانسه ) است. این نمک سالم تر و طعم دارتر از نمک سفره است و بصورت دانه های درشت، سائیده و کاملاً نرم در دسترس است.
نمک دریایی دودی (SMOKED SEA SALT)
این نمک، یک نوع نمک جدید و مورد استفاده در آمریکا است. این نمک را با دود چوب بصورت کاملاً طبیعی دودی می کنند تا کریستال های نمک ، طعم دودی صد درصد طبیعی داشته باشد. نمک دودی طعم بسیار خاصی به غذاهای متنوع می دهد و برای طعم دادن به مواد غذایی کبابی و برشته شده بسیار مناسب است و حتی برای طبخ ماهی سالمون یکی از واجبات است. به علاوه طعم دودی خاصی به سوپ ها، سالادها، خمیرها و ساندویچ ها می دهد و هم بصورت دانه های درشت و هم ساییده شده موجود است.
نمک سفره (TABLE SALT)
رایج ترین و بیشترین نمک مورد استفاده، این نمک است که در تمام آشپزخانه ها موجود است. معمولاً آن را از معادن نمک تهیه می کنند و پس از استخراج تصفیه کرده تا کلرید سدیم خالص بدست آید . نمک سفره هم به فرم ساده و هم ید دار موجود است. کارخانه های تولید نمک در آمریکا از سال ۱۹۲۰ با همکاری دولت شروع به ید دار کردن نمک کردند، چون ساکنین بعضی از مناطق از کمبود ید و بزرگ شدن غده ی تیروئید رنج می بردند که به آسانی با اضافه کردن ید به نمک قابل حل بود. در ایران نیز به دلیل مشاهده افزایش گواتر ناشی از کمبود ید، چندین سال است که نمک های ید دار تولید شده و توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرند.
هر فرد روزانه کمتر از ۲۲۵ میکروگرم ید نیاز دارد. غذاهای دریایی و همچنین نمک دریا بطور طبیعی حاوی ید هستند و اگر ید به میزان کافی در رژیم فرد موجود باشد، احتیاجی به ید اضافی نمی باشد.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها